diumenge, 6 d’abril de 2014

Llaminera "al ajillo".

Avui tenim una recepta saladeta, un plat molt fàcil de fer però que segur ens farà quedar molt bé. Pot ser perfectament un plat espectacular per un diumenge, ja que no ens portarà gaire temps de cuina fer-lo i el diumenge es per descansar... no???




Ingredients:
1 kg. de llaminera de porc ibèric, 1 "cabeça" d'alls (si algú sap una manera millor d'anomenar-lo que m'ho faci saber), 1 got de vi negre, 1 got d'aigua, oli d'oliva verge, sal i pebre.
També necessitarem: 1 pot de cigrons cuits (jo no tenia i he posat mongetes), unes olives negres sense pinyol, 150 gr. de bacó, una mica de coriandre i 4 llesques de pa de pagès.

Preparació:
Primer de tot salpebrarem la llaminera tallada en trossos i la marcarem en una paella amb l'oli ben calent.

Al morter posarem els alls pelats i una mica de sal. Afegirem una mica de vi i remenarem. Afegirem la mescla i la resta del vi a la paella. Deixarem reduir, afegirem l'aigua i deixarem bullir tapat uns 10 o 12 minuts.

En una altre paella prepararem el saltejat, primer farem el bacó, afegirem les olives picades i els cigrons que tindrem rentats i escorreguts, per últim afegirem el coriandre ben picat.

Servirem la llaminera sobre una llesca de pa de pagès torrat acompanyat amb el saltejat i saltejat amb la salsa de vi negre.

Bon profit.