dissabte, 29 de març de 2014

Galetes de mantega.

Fa molt de temps que tinc ganes de fer galetes decorades i aquest Nadal el meu "xef" petit i jo ens vam decidir a fer-les per primera vegada. Desprès de moltes proves, crec que questa serà la nostre recepta definitiva... o casi.




Ingredients:
250 gr. de mantega a temperatura ambient, 250 gr. de sucre glass, 1 ou xl també a temperatura ambient, 650 gr. de farina, 1/2 culleradeta d'extracte de vainilla i si ho necessitem un rajolí de llet.


Preparació:
En un bol posarem la mantega i el sucre i barrejarem amb una forquilla. Agregarem l'ou i l'integrarem bé. Afegirem l'essència de vainilla.

Tamisarem la farina i l'anirem afegint poc a poc per que s'integri bé.

Ara anirem incorporant la farina amb les mans, es ara, quan de ser necessari afegirem un rajolí de llet per acabar d'unir massa. Ens quedarà una massa massa suau i que no s'enganxarà a les mans.

Dividirem la massa en dos parts i la posarem entre paper de forn al marbre. L'estirarem amb el corró i la deixarem tota del mateix gruix, (aquí cadascú que ho fagi com pugui, jo tinc dos llistons "made in Pere's job").

Deixarem la massa estirada a la nevera durant una hora aproximadament. Repetirem el procés amb l'altre part de la massa.


Pre-escalfarem el forn a 180º . Traurem la massa de la nevera i la tallarem com més ens agradi, procurarem utilitzar tallants de la mateixa mida a fi de que totes les galetes es cuinin en el mateix temps, si no ho fem així, les mes petites es faran en menys temps.



Fornejarem uns 8 minuts, però si les tallem molt grans o molt gruixudes trigaran un o dos minuts més en fer-se. Una vegada que estiguin cuites les deixem refredar sobre una reixeta.

Bon profit.

dilluns, 3 de març de 2014

New York Cheescake.

Jo i la meva falera pels pastissos de formatge... em perden...




Ingredients:

Per a la base: 1 sobre de llevat químic (royal), 330 gr. de farina, 60 gr. de sucre, 80 gr. de mantega, 80 gr. d'aigua i 1 ou.
Per al farciment: 750 gr. de formatge crema, 230 gr. de sucre, 60 gr. de farina, 4 ous i 170 ml de nata.
Melmelada, la que ens agradi, de maduixa, de mora, jo la he posar de gerds.

Preparació:

Primer de tot tamisarem els ingredients secs, la farina, el llevat i el sucre.
Després afegim els líquids, el ou lleugerament batut i l'aigua. Amassarem fins que tinguem tots els ingredients lligats. Embolicarem amb film i reservarem a la nevera, ja que per poder treballar aquesta massa, necessitem que sigui ben freda.

Pre-escalfarem el forn a 210º.

Quan la massa sigui freda, estirarem amb el corró, la posarem al motllo i enfornarem amb pes, per que no pugi, ho farem a 190º 10 minuts i després de treure el pes fornejarem 5 minuts més. Traurem del forn i deixarem refredar mentre preparem el farcit.

Baixarem la temperatura del forn a 150º.

Mesclarem el formatge, el sucre, la farina i la nata, ho farem amb moviments envolvents, per no ficar aire a la massa. Anirem incorporant els ous un a un, no afegirem el següent    fins que l’anterior no s’hagi integrat del tot.


Afegirem la mescla al motlle i fornejarem a 150º durant 1 hora i 30 minuts. Després deixarem refredar dins del forn mig obert uns 30 minuts més.

La base d'aquest pastis, el podem canviar i fer l'archi coneguda base de galetes digestive i una mica de mantega.

Bon profit.