dimarts, 12 de novembre de 2013

Bacallà gratinat.

Avui portem un plat que tot i ser molt senzill de fer queda espectacular i boníssim, que, comencem a fer proves per nadal... propostes, propostes...

I podem menjar un altre tipus de peix... yupiya!!!  el bacallà li agrada... fet així, eh!!!




Ingredients:
4 lloms de bacallà dessalat, patates, 1 ceba, all i oli (suau), oli d'oliva, sal, pebre i romaní.

Preparació:
Pre-escalfarem el forn a 200º.

Pelarem les patates i les tallarem a rodanxes grosses, tallarem també la ceba, però mes fineta. Jo ho he fet amb la meva mandolina nova!!! (Que contenta estic...).

Posarem les patates i la ceba a la safata del forn les salpebrarem i els hi posarem un raig d'oli, afegirem el romaní i les ficarem al forn una estona. Abans de que siguin fetes afegirem el bacallà que cobrirem amb all i oli.

Tornarem a enfornar fins que el bacallà sigui fet, les patates cuites i l'all i oli daurat. Emplateu i gaudiu...

Bon profit.

diumenge, 10 de novembre de 2013

Pastis de figues.

Si, ja ho sé, ara no queden gaires figues, però la figuera aquest any a donat moltes, però que mooooltes figues... i taaaaant bones...



Ingredients:
Una placa de pasta de full, 8 figues, 2 ous, 100 gr. de sucre, 125 gr. de farina, 500 ml. de llet, 1 culleradeta de llevat químic, una mica de sal i sucre glas.

Preparació:
Preescalfarem el forn a 180º.

Al got de la thermomix posarem els ous juntament amb el sucre, programarem 6 minuts a velocitat 3 i 40º. Afegirem la farina, el llevat, la sal, i programarem 3 minuts a velocitat 5, sense temperatura. Afegirem la llet i barrejarem fins obtenir una mescla homogènia. Programarem 2 minuts a velocitat 5.

Forrarem un motllo amb la pasta de full, taparem amb paper de cuina i posarem un pes i l'enfornarem uns 15 minuts.

Quan traiem la pasta de full del forn la farcirem amb la  mescla que tenim reservada i afegirem les figues partides per la meitat.

Fornejarem uns 40 minuts, 5 minuts abans del final, espolvorejarem amb sucre glas.

Bon profit.