dimarts, 11 de juny del 2013

Melmelada de maduixa.

Ara feia dies que no feia melmelades, i amb la quantitat de pastissos que hem fet en els darrers mesos, s'havien acabat les existències. Amb aquestes ens posem al dia, i si el Rubèn ens deixa, tindrem per tot l'hivern.




Ingredients:
1 kg. de maduixes, 600 gr. de sucre i una llimona.

Preparació amb thermomix:
Posarem les maduixes al got de la thermomix juntament amb el sucre i el suc de la llimona.

Programarem 30 minuts a 100º i en velocitat 1, ho farem sense el cubilet, ens ajudarem del cistellet per evitar les esquitxades.

Si quan acabi el temps la trobem molt líquida, (hem de tenir en compte que quan es refreda s'espesseix una mica),  programarem 5 o 10 minuts més a temperatura varoma.

Per conservar-la, omplirem uns pots que haurem esterilitzat, i els podem posar cap per avall fins que veiem a les tapes que s'ha fet el buit, o be podem coure'ls durant  20 minuts.

Bon profit.


Preparació "a maneta":
Triturarem les maduixes fins obtenir una textura que ens agradi.

Posarem les maduixes en una cassola juntament amb el sucre i el suc de la llimona. Remenarem be fins integrar-ho tot.

Posarem a foc fort remenant contínuament, quan comenci a bullir, baixarem el foc al mínim i cuinarem 15 minuts sense parar de remenar. Si llavors ja te la textura desitjada, ja la podrem envasar, si no, continuarem cuinant fins que veiem que espesseix al nostre gust.

Bon profit... altre vegada.


"Jornades gastronòmiques de les maduixes del Maresme".





5 comentaris:

  1. Mmmm boníssima la melmelada casolana! fa poc en vaig fer per primer cop, també de maduixes, i crec que no tornaré a comprar-ne!

    ResponElimina
  2. Ostres! La meva preferida! Que bonaaaa!

    Moltes gracies per tindrem entre els blogs favorits, em fa molta ilusio!
    M´acabo de fer seguidor per no perdre fil del que cuines, que a vegades tinc a la gent per el Instagram i ja em pense que estic al tanto de tot...

    Petons!

    ResponElimina
  3. hola guapa! si has fet tanta producció ja ens pots enviar un pot com a minim!!! a la família Bolet ens encanten les melmelades. petonets guapa

    ResponElimina
  4. Eva, anda que no us cuideu. Una melmelada que ens portarà als diumenges pel matí amb un esmorzar ben bo.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina
  5. La melmelada de maduixa és de les nostres preferides. Jo sempre tinc al rebost...Si vas a sopar a casa d'uns amics i portes d'obsequi un potet de melmelada.....
    Salut i petons,
    Olga

    ResponElimina