dimarts, 28 de maig de 2013

Pèsols del maresme amb calamars.

Es temporada de pèsols, i no podeu imaginar-vos el que m'ha costat trobar pèsols frescos... he mirat per tot arreu i res, a la fi els he trobat al mercat de fruita i verdura que posen els diumenges al mati al "Mercat de la flor de Vilassar de Mar".




Ingredients:
4 calamars mitjanets, 1 Kg. de pèsols, una ceba gran, 1 tomàquet madur, un got de vi blanc sec, 1 branca de farigola, 1 fulla de llorer, oli d'oliva, sal i pebre negre.
Per fer la picada necessitarem 2 torradetes, 2 grans d'all, 2 branques de julivert, 1 grapat d'ametlles torrades.

Preparació:
Netejarem i tallarem els calamars a trossos. Reservarem.
Prepararem la picada picant-ho tot al morter. Reservarem.

En una cassola amb un bon raig d'oli d'oliva, hi posarem els calamars i deixarem que es vagin daurant amb un polsim de sal i pebre.
Mentrestant pelarem la ceba, la picarem i la incorporarem a la cassola amb els calamars, quan veiem que la ceba comença a agafar color dauradet, afegirem el tomàquet madur ratllat.
Quan el sofregit estigui a punt hi afegirem el got de vi blanc, la fulla de llorer, la branca de farigola i els pèsols crus.
Quan hagi reduït el vi, afegirem dos gots d'aigua, la picada, salarem, ho taparem i ho deixarem coure a foc lent durant 15 o 20 minuts.
Ho provem i rectifiquem de sal si cal.

Bon profit.

5 comentaris:

  1. On estiguin uns pèsols frescos...Amb calamars no els he fet mai. Un plat deliciós. Es menja bé a casa teva eh.
    Feiç setmana,
    Nani

    ResponElimina
  2. M'encanten els plats amb calamars!!!!! Aquest ha de ser.....deliciós!!!
    Salut!!!
    Olga

    ResponElimina
  3. Hola Eva,

    T'escrivim de l'Escuracassoles perquè ens agradaria incloure aquesta recepta en el nostre calendari-receptari. Ens pots donar un correu de contacte? Ens trobaràs a hola @ escuracassoles.cat.

    Gràcies i felicitats pel blog

    ResponElimina
  4. L'acabo de fer i m'ha quedat boníssim!!!! Gràcies per compartir-la!

    ResponElimina