dilluns, 8 d’abril del 2013

Pestiños.

Si hi ha una cosa típica a casa meva per Setmana Santa no son els dolços (tret de la mona, es clar!!!), son els potatges de Quaresma, l'u i el dos, ja son tota una tradició familiar.

De totes maneres,encara que no siguin la nostre "typical food", aquest any el soci em va dir que feia molts anys que no menjava "pestiños", aixxx quina mandra, vaig pensar jo..., peeero,  dijous la meva consciencia petita, el Rubèn em va dir ¡¡¡que no li has de fer al papa els pestiños!!!, ufff vaaaale però m'has d'ajudar...

Ah!!! qui sàpiga com es diuen en català... si es que es diuen...




Ingredients:

160 gr. oli d'oliva verge extra, 10 gr. d'anís en gra, 200 gr. de vi blanc, 300 gr. de farina de força, 300 gr. farina de blat i oli d'oliva verge per fregir-los.
Per fer l'almívar necessitarem 300 gr. de mel i 50 gr. d'aigua.
Sucre per espolsar. 

Preparació:
Al got de la thermomix posarem l'oli i programarem 3 min. 100º i velocitat 1. Traurem el got de la thermomix i deixem temperar.
Afegirem el vi i l'anís en gra, barrejarem 5 segons a velocitat 4 sense temperatura.
Tamisarem els dos tipus de farina i tornarem a barrejar 6 segons a velocitat 6. Programarem 2 minuts a velocitat espiga i deixem reposar la massa dins del got 15 minuts.

Espolsarem farina sobre del marbre i anirem estenent la massa el més fina possible.

Posarem l'oli per fregir-los a escalfar, jo ho faig a un cassó petit, així tinc mes profunditat d'oli i el canvio mes sovint.

Els tallarem rodons (utilitzant un talla pastes o un got), unirem amb els dits els extrems oposats de la rodona, ens quedarà una espècie de tub allargat i sense deixar-ho anar ho introduirem directament a l'oli ben calent, fregirem, com que a mi al fregir-los se m'obrien vaig marcar-los al centre amb una forquilla (veure les fotos si no, no s'enten res).

Farem l'almívar batent la mel i l'aigua fins que quedi tot integrat. un cop els "pestiños" siguin freds, els remullarem amb l'almívar i els espolsarem de sucre.



Bon profit.

3 comentaris:

  1. mmm! Han de ser tan bons... la foto demostra que t'han quedat ben bons, Eva. A veure si m'hi atreveixo...

    ResponElimina
  2. Crec que no els he tastat mai Heva!! Han d'estar boníssims. Molts petonets

    ResponElimina
  3. A mi m'agraden molt, però fa molt de temps que no n'he menjat. En català ara mateix no ho sé.
    Nani

    ResponElimina