dissabte, 9 de març de 2013

Panets.

Segueixo amb el meu monogràfic del pa, potser se us fa avorrit, però us puc assegurar que jo estic passant-m'ho d'alló mes bé. 

Aquesta recepta ve directament del blog "Alfriston Cottage".

Les llavors son comprades a "El Rebost de la Juliette", a Vilassar de Mar.




Las mides son d'un got de 250 ml.

Ingredients:
3 gots de farina, 1,5 cullerada de postre de sal, 1/2 culleradeta de llevat de forner en pols (o mitja pastilla de llevat fresc), 1 cullerada d'oli d'oliva, 1'5 gots d'aigua, 1 ou, Llavors de sèsam.

Preparació:
En un bol gran barrejarem la farina, la sal i el llevat (si fem servir llevat fresc l'esmicolarem amb la farina). Ho barregem tot fins que tots els ingredients siguin integrats.

Afegirem l'oli, l'aigua i remourem amb una espàtula de silicona, fins que no quedi farina seca. Taparem el bol amb film de cuina i deixarem reposar sobre el marbre unes 12 hores. Jo el vaig preparar a la nit i els vaig deixar fins l'endemà.

Posarem  la massa fermentada sobre el marbre de la cuina ben enfarinat amb l'ajuda de l'espàtula (no us espanteu del tamany). Tenim una massa molt enganxifosa, ens enfarinarem bé les mans.

Enfarinarem també per sobre per a poder manipular-la, li donarem uns copets amb la ma oberta per intentar aplanar-la una mica i donar-li una forma rectangular.

Plegarem la massa en tres trossos per la seva part més llarga i després fer el mateix en el sentit contrari fins acabar amb una forma similar a un quadrat (el meu amic google ho explica fantàsticament be aquí). Li donarem la volta per deixar la unió de la massa a la part de sota i amb les mans intentarem donar-li forma de bola.

Tallarem amb la mateixa espàtula en 3 o 4 trossos depèn si volem fer 6 o 8 panets. Donarem forma de bola a cada una de les parts, tornarem a tallar en 2 trossos més cadascuna.

Donarem a cada porció de massa la forma desitjada (bola o barreta) i les col·loquem a una safata de forn sobre un tros de paper de cuina. Un cop les tinguem totes a punt les taparem amb un drap de cotó i deixarem llevar una hora més.

Pre-escalfarem el forn a 230º una mitja hora. 

Passat aquest temps destaparem els panets, els pintarem amb una mica d'ou batut amb un cullerada sopera d'aigua. Posarem les llavors de sèsam per sobre i els hi farem un tall al mig.

Posarem els panets al forn a mitja alçada i els courem durant 15 minuts.




Bon profit.

5 comentaris:

  1. jo també he publicat un pa, desde que en vaig a a nimar a fer-ho, tan sols fa dos mesos, m'he viciat jeje

    petons

    ResponElimina
  2. Amb el pa és com el rascar, tot és començar. Un cop comences no pares.
    Nani
    Què us va passar: un petit accident? Ja em diràs.

    ResponElimina
  3. Ens passa com a tu: des que vàrem començar a fer pa no podem aturar... I anam provat varietats, diferents farines, diferents complements, llevats.. És un món apassionant, el del pa.

    ResponElimina
  4. Jo encara no he fet mai pa casolà a casa... No sé pq, em fa respecte i temo que em quedi cruu o jo que sé XD
    Aviam si m'animo i provo la teva recepta, els panets t'han quedat perfectes! :D
    I si tant addictiu dius que és... Ho hauré d'intentar! :D
    Petons ^^

    ResponElimina