dimarts, 22 de gener del 2013

Puding.

Fa uns dies que pels blogs es parla de la cuina d'aprofitament, en part gràcies a les noticies que diuen que gairebé llencem més que mengem i gràcies a l'entrada reivindicativa que podem trobar al blog "Webos fritos", la veritat es que tant els que no noten la crisis, els que la passem com podem i els que la estan patin de veritat no tenim la mateixa consciencia, i es que senyors, hem estat molt bé i tal com diu Susana a la seva entrada ens ha estat més fàcil llençar que aprofitar.

Espero que el resultat d'aquesta crisis, sigui que tots ens hem conscienciat una mica més en que la nostra realitat, no es la realitat que tenim tots, que si, que per molt bé que estem no es decent llençar tant menjar... les vostres mares no us havien dit mai, allò de "menja que hi ha nens al tercer món que no poden", o allò de "durant la guerra ens ho menjàvem tot"... dons no, no hem hagut de anar al tercer mon, ni passar una guerra per trobar-nos en circumstancies molt semblants, simplement ha arribat una crisis...




Ingredients:
1/2 l. de llet, 5 ous, 100 gr. de sucre, 200 gr. de panettone, un sobre de sucre vainillat i caramel per banyar motlle (100 gr. de sucre, 50 gr. d'aigua i unes gotes de llimona).

Preparació:
Prepararem el caramel posant-ho tot en un cassó i remenant de tant en tant fins que tingui un color daurat. Banyarem el fons d'un motlle de cake, reservarem.

Posarem la llet en un cassó al foc. Mentrestant tallarem el panettone en trossos desiguals,  afegirem per sobre els sucres, reservarem en un bol, quan la llet arribi a bullir la bolcarem sobre el panettone perquè es remulli.

Remourem per que es desfaci una mica el panettone. Afegirem els ous batuts i ho integrarem tot, podem passar la batedora, però a mi m'agrada més trobar-ho més sencer.

Bolcarem sobre el motlle amb el caramel i introduirem al forn preescalfat a 180º al bany maría, aproximadament 1 hora.

Deixarem refredar a la nevera, preferiblement d'un dia per a un altre.

Bon profit.

4 comentaris:

  1. Doncs molt bona proposta d'aprofitament, Eva!! Jo imparteixo classes de cuina d'aprofitament i la veritat és que cada cop tenen més èxit!! Provaré la teva recepta! Petonets, guapa!

    ResponElimina
  2. Si que m'ho havien dit això, si i és una llàstima que ho tinguem tan a prop.
    Mai he fet pudding.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Eva em podries explicar que es aixo de panettone no ho havia sentit mai, gracies

    ResponElimina
    Respostes
    1. El panettone es un pa dolç tipus brioix amb fruites confitades o xocolata típic d'Italia però que per nadal pots trobar per qualsevol botiga. De totes maneres, estic pendent de provar aquesta mateixa recepta però amb pa d'un parell de dies... ja t'explicaré.

      Elimina