diumenge, 28 d’octubre de 2012

Galetes de gingebre.

M'encanten els reptes, encara que gairebé sempre arribo tard, feia molt de temps que tenia ganes de fer aquestes galetes, i quin millor moment per fer-les que el repte que ens proposen cada dia 28 les noies del "Memòries d'una cuinera", jo i els meus col·laboradors ja hem decidit que per Nadal les farem i les decorarem, bé, passarem un dia entretingut, ara farem els panellets i mes endavant les galetes decorades, serà un altre repte...

Us puc assegurar, que amb aquestes galetes i el bescuit de xocolata i vi negre s'ensuma el Nadal, de lluny, però s'ensuma.



Ingredients:
250 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient, 120 gr. sucre morè, 120 gr. sucre blanc, 350 gr. de mel de canya, 1 ou gran, 800 gr. farina de rebosteria, 1 culleradeta de bicarbonat sòdic, 1 culleradeta de gingebre en pols, 1 culleradeta de canyella en pols i ½ culleradeta de sal.

Preparació:
Al got de la thermomix, i amb la papallona, batrem la mantega a velocitat 3 fins que sigui tova. Afegirem els dos tipus de sucre i continuarem batent fins que el sucre quedi integrat completament  a baixa velocitat, anirem integrant la melassa. Afegirem l'ou i continuarem batent a baixa velocitat fins integrar tots els ingredients.

Tamisarem la farina amb el bicarbonat, les espècies i la sal i ho afegirem a poc a poc a la massa que temin a la thermomix, ho farem a poc a poc pel bocal a velocitat 2 fins que sigui tot ben barrejat.

Dividirem la massa en 4 porcions iguals i estendrem cada tros entre papers de forn, les deixarem d'uns 3 mm. de gruix.

Deixarem reposar la massa una estona a la nevera, les tallarem i les fornejarem a 180º fins que siguin dauradetes, no es més de 10 o 12 minuts, però hem d'estar atents.

Les traurem del forn i les passarem a una reixeta perquè es refredin.

Bon profit.

diumenge, 14 d’octubre de 2012

Bunyols dolços de carabassa.

Avui es diumenge, s'acaba el pont, no se a vosaltres, però a mi els diumenges no m'agraden gens (com a mínim fins fa poc), es un dia de preparar el dilluns, de plegar i planxar roba (a algú apart de mi se li acumula així la roba durant el cap de setmana...qualsevol diria que no faig res entre setmana.) i que jo no estic gaire inspirada, he decidit endolcir-me la tarda del diumenge.

Des de "Els fogons de Labordeta" i "Xocolata desfeta", com cada dia 15 ens conviden a un nou repte, aquest mes a la recepta del 15 toquen carabasses...




Ingredients:
300 gr. de polpa de carabassa rostida al forn, 400 gr. de farina, 4 ous, 160 gr. de sucre, 1 sobre de llevat químic, oli, sucre i canyella per arrebossar.

Preparació:
Rostirem la carabassa, la posarem a la safata del forn tallada a trossos grans uns 40 minuts a uns 200º, però ja sabem que cada forn es un mon. Deixarem refredar.

Pelarem i xafarem la carabassa amb una forquilla.

En un vol gran tamisarem la farina amb el llevat i afegirem el sucre i els ous, remenarem. Ara afegirem la carabassa i ho acabarem d'integrar tot. Ha de quedar una massa suau, l'hem de treballar amb dos culleres.

En una paella posarem l'oli i quan sigui ben calent anirem deixant caure petites porcions amb l'ajuda de dos culleres, deixarem que es daurin, els apartarem a una safata amb paper absorbent i de seguida els arrebosarem amb una barreja de sucre i canyella.

Deixarem refredar una mica, si podem.

Bon profit. 


dissabte, 13 d’octubre de 2012

M'han donat un premi, "fijate tu".




M'han donat un premi, "fijate tu", jo no he sigut mai de premis ni de concursos (veient les meravelles que fan per alguns blogs...), el premi es el Liebster Award i serveix per donar a conèixer blogs amb menys de 100 seguidors (jo soc una...).

Be si ha de servir per coneixer altres blogs...

Les regles del premi són les següents:

- Explicar 11 coses sobre tu
- Respondre 11 preguntes
- Triar 11 blogs i anomenar-los al post
- Seguir a les persones que t'han anomenat
- Visitar 3 dels blogs anomenats


Les 11 coses sobre mi:

1. No puc parlar de mi. No soc la persona mes adient.

2. Puc semblar extrovertida, però no, no es veritat, mes aviat tot el contrari, m'ha costat dies decidir-me a fer aquest qüestionari.

3. M'agrada la cuina, sempre m'ha agradat, però la he re-descobert fa un parell d'anys.

4. M'agrada viatjar, bé, m'agradaria si ho pogués fer mes sovint.

5. M'agrada l'ordre, encara que a casa meva només m'agrada a mi.

6. Intento ser puntual, tot i que de vegades no ho aconsegueixo. 

7. Tinc dos nens, un marit i dos mascotes (a casa encara no ens ho creiem).

8. Soc d'un poble petit i dens, molt dens, tot i que no el canviaria, estic molt acostumada i entre Mataró i Barcelona puc trobar-ho tot.

9. La bombolla immobiliària ha acabat deixant-me al paro... sense comentaris.

10. M'encanta el meu blog, encara que últimament el tinc una mica abandonat.

11. M'agrada reunir-me amb els amics i fer petar la xerrada fins altes hores... llastima que ja s'acaba  la temporada, la part bona es que començara a no fer tanta calor, o no?


Les 11 preguntes:

1. Com et definiries?
Ja he dit que no m'agrada parlar de mi?

2. Quin és el teu plat preferit?
El bacallà, en totes les seves variants.

3. Prefereixes cuinar o que et cuinin?
Cuinar, sempre.

4. Quines són les teves postres preferides?
Buff... difícil, m'encanta el mató amb mel, un clàssic.

5. si t'haguessis de quedar amb un ingredient, quin seria? 
La sal, sense agradar-me massa salat, trobo que s'ha de posar una miqueta a gairebé tot, inclosa la vida. Carai que profund m'ha quedat.

6. Quin és el millor viatge que has fet?
L'ultim, sempre es el millor. No?

7. Quin és el millor restaurant en el que has menjat?
Un dels millors, L'hostal de la plaça, a Cabrils.

8. T'agrada més la carn o el peix?
No tinc manies, depèn molt del que em proposin.

9. Quin és el teu formatge preferit?
M'agraden tots, tots, tots, menys els roqueforts i els cabrales. Queda clar que els colors i els formatges...

10. Xocolata negra o amb llet?
Amb llet, o blanca (veneno, veneno...).

11. Quin és el pitjor plat que has provat mai?
Es difícil de dir, però tinc un record espantós d'una paella que vaig menjar-me a Cullera fa 30 anys, crec que vaig donar amb l'única paella dolenta de tota la comunitat autònoma. 

Blogs a qui dono el premi:


Voleu dir que queden blogs amb menys de 100 seguidors...












Ja esta, crec que ho he fet tot bé...

M'en vaig a la cuina, m'ha agafat el "mono".

Petonets.


divendres, 12 d’octubre de 2012

Patates Hasselback.

Avui porto una recepta d'aquelles que hem vist per "activa" i per "passiva" quin blog no te una varietat d'aquesta recepta... Però jo no les havia fet mai, be això no ho podré tornar a dir mai més...

Ens han encantat, les patates al forn ens agraden, però aquestes estan genials i es poden "tunejar" i fer-les com més agradin a cada casa. Si no les heu provat mai feu-les, no us ho penseu. 





Ingredients:
Patates noves, que siguin grandetes, una alls picats ben petits,  unes fulles de farigola fresca, pebre, sal, oli d'oliva o mantega i una mica de pimentó picant.

Preparació:
Rentarem bé les patates, les tallarem ben finetes sense arribar abaix, han de quedar agafades per un trosset, ho farem amb un ganivet ben afilat, d'aquells que fan por...

Pre-escalfarem el forn a 200º. Posarem les patates a una safata, les salarem, afegirem els alls amb les fulles de farigola i les coronarem amb dos trossets de mantega, les introduirem al forn quan agafi temperatura.

Passats 30 minuts, traurem les patates del forn i posarem el pebre i el pimentó (ara es ficarà millor entre les rodanxes de la patata), remullarem les patates amb l'oli que quedi a la safata o podem posar una mica més de mantega (però potser es massa).

Tornarem a enfornar fins que les patates siguin daurades (jo les he tingut uns 15 minuts més), han de quedar tendres i dauradetes.

Bon profit.