Fa molt que no penjo res al blog, estic una mica desanimada, cansada, avorrida, estressada... vaja que ho tinc tot... i no tinc res..., però com que comencen a renyar-me fins i tot el meu fill petit, això comença a ser greu, clar, que amb la recepta que he preparat avui no se si el Rubèn estarà gaire content...
Ingredients:
8 rodanxes de lluç gruixudes, 1 ceba gran, 2 dents d'all, 40 grams d'ametlles crues, 2 llesques de pa de motlle, 350 ml. de brou de peix, 150 ml. de vi blanc per cuinar, julivert fresc picat, oli d'oliva, sal i pebre.
Preparació:
Picarem la ceba molt fina i la posarem en una cassola plana, amb 5 cullerades d'oli. Deixarem fins que quedi transparent. Pelarem i picarem els alls i els afegirem a la ceba, deixarem un minut o dos que no es cremin.
Afegirem el vi blanc i deixarem reduir. Posarem a escalfar el de brou de peix.
Mentrestant torrarem el pa amb una cullerada d'oli.
Posarem el pa torrat tallat petit dins del morter amb les ametlles una mica picades i una mica de sal. Picarem tot.
Afegirem el brou a la cassola i incorporarem les ametlles i el pa. Remourem una mica i deixarem coure durant 5 minuts.
Passat aquest temps agafarem la batedora i deixarem fina la salsa. Tornarem la salsa a la cassola i l'escalfarem un parell de minuts i li afegirem dues cullerades de julivert, sal-pebrem el lluç i l'afegirem.
Deixarem el lluç al foc durant dos o tres minuts per cada costat i a menjar.
Bon profit.