Com us el presento avui no l'havia fet mai, i bé que responguin els catadors oficials si el repetirem o no...
Ingredients:
250 gr. de mató, 200 gr. de sucre, 250 gr. de llet, 250 gr. de nata i una mica de mel.
Preparació:
Posarem la llet amb la nata i el sucre en un cassó al foc, ho posarem fluixet fins que arrenqui el bull, que l'apartarem del foc i afegirem el mató, ho barrejarem enèrgicament fins obtenir una mescla homogènia.
Posarem la llet amb la nata i el sucre en un cassó al foc, ho posarem fluixet fins que arrenqui el bull, que l'apartarem del foc i afegirem el mató, ho barrejarem enèrgicament fins obtenir una mescla homogènia.
Ho passarem pel xino i ho ficarem a la nevera unes hores.
Quan sigui ben fred, connectarem la geladora i avocarem la mescla, ho tindrem fins que el gelat agafi cos.
Si l'hem de guardar per un altre dia, el passarem a un recipient i al congelador, només cal treure'l una estoneta abans de menjar-lo.
Quan el presentem, ho farem amb una mica de mel per sobre.
Bon profit.