dimarts, 27 de març de 2012

Bescuit zebra.

Els caps de setmana m'agrada preparar alguna cosa per que els meus nens i el meu soci (i jo si es dona el cas), esmorzem amb una mica de tranquil·litat, ja que entre setmana això es una mica una utopia.
El que passa es que per molt que prepari, amb prou feina arribarà al esmorzar de dissabte, ja que no se per quins set sous, sempre els be de gust un trosset després de sopar divendres, mentre veiem una peli.
També podrien fer-se unes crispetes, no?




Ingredients:
3 ous, 125 gr. d'oli de girasol, 125 gr. de llet, 225 gr. de sucre, 1 sobres de llevat químic, 250 gr. de farina, un rajolí d'extracte de vainilla i cacau pur en pols.

Preparació:
Posarem al got de la thermomix els ous, l'oli, la llet, el sucre i la vainilla, batrem 1 minut a velocitat 8.
Afegirem el llevat i la farina que haurem tamisat i reservat, barrejarem uns segons a velocitat 5.

Separarem la barreja en dos parts, una d'elles, la deixem en el got de la thermomix, afegim el 4 cullerades de cacau (aproximadament) i barregem a velocitat 3, fins a veure-ho tot ben integrat. Si veiem la massa molt espessa, podem afegir una mica de llet.

Greixarem un motlle (millor desmuntable). Ens prepararem les masses en dues gerres diferents, (també podem fer-ho amb una cullera, però a mi em va millor així). I anem posant una mica de massa en el centre del motlle alternativament, sempre en el centre, veureu que el dibuix surt sol, així fins acabar. La massa es va estenent  i queden uns anells dels dos colors.

Hem de tenir el forn pre-escalfat i fornejarem durant uns 40 minuts a 180º.

Bon profit.

divendres, 23 de març de 2012

Bunyols farcits... d'aire...



...o el que es el mateix, bunyols de vent.
Si, ja sé que potser els bunyols farcits estan més bons, però es que a mi m'agraden així i com que els faig jo i només els faig una vegada a l'any (o menys), dons els faig com a mi m'agraden. No?
Demà em menjaré 2...o 3.


Aquesta senzilla i clàssica recepta es la que presento per el repte mensual que des de el blog "Memòries d'una cuinera" ens proposen cada dia 28.




Ingredients
125 ml. de llet, 75 gr. de farina, 60 gr. de mantega, 3 ous, sal, sucre, canyella molta, aroma de vainilla i oli per fregir-los.

Preparació: 
Primer de tot posarem la llet i la mantega en un cassó al foc, amb un pessic de sal, quan bulli  i la mantega s'hagi fos, afegirem la farina de cop, remenarem la massa fins que es desenganxi de les parets. 
Apartarem del foc i afegirem un ou, remenarem enèrgicament, quan s'hagi integrat el ou completament repetirem la operació amb els altres dos ous.
Afegirem l'aroma de vainilla, tres cullerades de sucre i una culleradeta de canyella en pols, remenarem, ja tenim la massa del bunyols feta.

En un cassó fondo, posarem a escalfar l'oli. Anirem agafant massa amb una cullareta i amb un altra anirem deixant els bunyols a l'oli, els fregirem.

Un cop fregits els bunyols, els passarem a un plat per que deixin anar l'excés d'oli, després els arrebossarem amb sucre i canyella.


Bon profit.






dimecres, 21 de març de 2012

Crema de pastanaga.

Sembla que encara estirarem una mica més l'hivern.

Ahir a la nit, quan vaig arribar a casa, feia un aire que "deunido", vaig pensar en fer per sopar una crema, remenant per la nevera vaig trobar unes pastanagues i vaig pensar... pastanagues, pastanagues, on he vist jo una crema de pastanagues... pensa Eva, pensa, ha! si, no podia ser en un altre blog que "L'exquisit", clar, que dir que vaig copiar la crema, es dir una mica massa... millor dir que vaig fer el que vaig poder.

De totes maneres, si la meva estava bona, com estaria la de la Sonia?




Ingredients:
750 gr. de pastanagues, 1 ceba, 1 manat de julivert, 1 dent d'all, gingebre fresc ratllat, brou de verdures, 1 iogurt, oli d'oliva, sal i pebre.

Preparació:
Primer tallarem la ceba en juliana i la posarem en una cassola amb una mica d'oli, perquè es vagi sofregint, mentrestant pelarem les pastanagues i les tallarem en trossets.
Incorporarem les pastanagues, les fulles de julivert, l'all ben picat i el gingebre ratllat (a gustos, jo no li vaig posar gaire per ser la primera vegada). Deixarem al foc 5 minuts i afegirem el brou fins cobrir les pastanagues, salarem. Bullirem durant 15 minuts (o fins que la pastanaga sigui tendra). Triturarem i rectificarem de sal i pebre de ser necessari.

Per preparar el iogurt, el sal-pebrarem i batrem bé amb la forquilla.

Servirem la crema amb una cullerada de iogurt i un rajolí d'oli d'oliva.

Bon profit.

dilluns, 19 de març de 2012

Crema catalana.

Hi ha alguna cosa mes típica pel dia del pare que la crema catalana o crema de Sant Josep, no veritat?

Aquesta ha estat la primera vegada que la he fet amb la thermomix, i la veritat, això de que es remeni tota sola m'encanta, i a sobre ha quedat força bé, amés el fet de fer servir ous sencers es si mes no curiós, per que... Que fas tu després amb una dotzena de clares d'ous... merengue??? Nooooooo. Clar que si em proposeu alguna cosa curiosa potser la propera vegada la faig només amb rovells.





Ingredients:
1,5 l. de llet sencera, 60 gr. de maicena, 5 ous, 200 gr. de sucre, la pell d'una llimona (com sempre només la part groga), 1 branca de canyella, un pessic de sal. Sucre i un cremador per l'acabat, encara que també podem posar-hi una mica de canyella.

Preparació:
Posarem la papallona al got de la thermomix, afegirem tots els ingredients al got i programarem 13 minuts a 90º i velocitat 1,5.


Quan sigui freda espolvorejarem amb sucre i cremarem amb un soplet de cuina.


Pot ser més fàcil???


Si la voleu fer només amb rovells posarem uns 10 o 12 si son petits.


Bon profit.

dijous, 15 de març de 2012

Tebi de llenties clàsiques.


Les llenties son un plat humil per excel·lència, però no per això es un plat de segona. Fins i tot hi ha llocs on es costum sopar-les per cap d'any, jo un any vaig fer un puré per aquesta data, però si no m'ataca molt L'alzheimer per aquest proper cap d'any igual preparo unes quantes d'aquestes.

El agar agar, es una gelatina amb la peculiaritat de que la podem escalfar una mica sense que perdi el cos.

Les quantitats en aquesta recepta, seran una mica no, molt orientatives, però bastant simples,

Amb aquesta recepte em presento al repte que cada mes ens proposan des-de els blogs "Els fogons de labordeta" i "xocolata desfeta" dins de la "recepta del 15".




Ingredients:
Llenties estofades, cada qual com tingui costum de fer-les, jo només hi poso una mica de xoriço i una mica de botifarró, agar agar en pols i ja esta.

Preparació:
Passarem les llenties per la batedora,  i desprès pel xino per aconseguir un puré ben fi. Posarem un pot amb el puré al foc, quan sigui calent afegirem una cullerada de agar agar, remenarem per aconseguir integrar-ho tot, quan s'hagi refredat una mica el passarem al motllo on haurà d'agafar cos (ha de quedar un flam primet), el deixarem a la nevera fins que acabi de refredar,jo el deixo d'un dia per l'altre.

Al dia següent, desemmotllarem i amb un tallador farem les formes desitjades, reservarem.
Tallarem el xoriço i el botifarró ben prims i donarem forma amb el mateix tallador, reservarem.

En el moment de servir, escalfarem una paella i ho passarem tot uns segons per la planxa, servirem d'immediat.

Bon profit.


dimarts, 13 de març de 2012

Bescuit de mascarpone.


Diumenge havia de tenir convidats, i quan em van dir que vindrien vaig pensar... faré alguna cosa per berenar, que això els agradara a les meves nenes, però al final no va poder ser, no van venir, dons la setmana vinent farem un altre.




Ingredients:
300 gr. de farina, 150 gr. de maicena, 100 gr. de mantega (a temperatura ambient), 250 gr. de formatge mascarpone, 300 gr. de sucre, 1 sobre de llevat en pols, una culleradeta d'aroma de vainilla, 30 gr. de llet, 3 ous, una mica de sal.

Preparació:
Pre-escalfarem el forn a 180º.

Primer tamisarem la farina, la maicena, el llevat i un polsim de sal. Reservarem.

Al got de la thermomix posarem la "papallona" i afegirem els ous i el sucre. Programarem 4 min. a 40º i velocitat 3.

Afegirem la mantega, la llet, la vainilla i el mascarpone. Programarem 1 min. a velocitat 3.
Posarem la màquina sense temps a velocitat 2 i per la tapa anirem incorporant el farina a cullerades fins acabar-la. Programarem 10 seg. a velocitat 3. 

Posarem la massa en un motlle greixat i el posarem al forn uns 60 minutillos de res (encara que sempre s'ha de tenir en compte que cada forn és diferent, és millor comprovar una mica abans).


Bon profit.

dilluns, 12 de març de 2012

Crumble de maduixots.


Com he pogut viure sense coneixer el crumble...





Ingredients:
500 gr de maduixots, 150 gr farina de rebosteria, 100 gr de mantega, 100 gr de sucre, 100 gr. de ametlla picada.

Preparació:
Escalfarem el forn a 200° calor a dalt i a baix amb aire.

En un motlle que pugui anar al forn, posarem les maduixes prèviament rentades i escorregudes, tallades per la meitat. Posarem una mica de sucre per damunt. Deixarem que vagi fent el xarop.

Prepararem la massa del crumblé, barrejarem a mà la farina, la mantega en trossets i el sucre, fins que quedi esmicolada. Deixarem reposar a la nevera 10 minuts. Espolvorejarem aquesta massa sobre els maduixots, acabarem abm la ametlla picada per sobre.

Baixarem el forn a 180° i ficarem la safata uns 20 minuts. Ha de quedar una crosta daurada i dura.

El menjarem tebi, però si fa caloreta el podem acompanyar de nata muntada ensucrada, una bola de gelat...

Bon profit.

dissabte, 10 de març de 2012

Pasta amb gambetes i gorgonzola.

Avui una recepta de pasta, aquí no li agrada la pasta... a tothom li agrada la pasta, bé a tothom no, sempre hi ha algun raro a qui no li agrada, però no son gaires... oi?




Ingredients:
500 gr. de pasta al nero di sèpia, 125 gr. de formatge gorgonzola, 200 ml. de nata per cuinar, 400 gr. de gambes (pelades i congelades), 1 ceba ratllada, 2 dents d'all picats, una mica de brandy, oli d'oliva i sal.

Preparació:
En una olla gran posarem a escalfar l'aigua per fer la pasta, quan bulli salarem i afegirem la pasta escollida i cuinarem el temps que ens indiqui el fabricant. Una vegada transcorregut aquest temps retirarem del foc i escorrerem l'aigua.

Mentre es cou la pasta prepararem la salsa, en una paella, posarem una mica d'oli, la ceba i els alls, salarem i deixarem fins que sigui transparent. Després posarem una mica de brandy i deixarem que evapori l'alcohol. Afegirem les gambes, les saltejarem durant uns minuts.

Incorporarem la nata i deixarem que agafi calor, afegirem el formatge a trossos, remourem fins que s'hagi fos i la salsa hagi agafat cos. Reservarem.

Servirem la pasta acompanyada de la salsa.

Bon profit.

dimecres, 7 de març de 2012

Jarrets de porc al forn.

Avui porto un altre recepta de la meva germana.

Jo, quan veig un rostit d'aquest tipus al forn, sempre m'ha fet una mica de por, por de que quedes dur, por de que quedes cru, por de que les verdures surtin negres, en fi, que em feia por. Però amb aquesta recepta crec que he perdut la por definitivament, ha resultat ser una recepta fàcil, molt fàcil i us puc assegurar que bona, molt bona.




Ingredients:
4 jarrets de porc sencers, 2 cebes, 2 porros, 2 tomàquets ben madurs, 2 pastanagues,  250 ml. de vi blanc, 500 ml. de caldo (també podem fer-ho amb aigua), llorer, romaní, orenga, sal, pebre, alls i oli.

Preparació:
Ruixarem la plata del forn amb una mica d'oli. Farem la barreja d'espècies i fregarem els jarrets amb ella. Els posarem a la plata del forn amb una mica del caldo i enfornarem durant 1 hora a 180º, girant els jarrets de tant en tant per que agafin color.

Passat aquest temps, afegirem les verdures tallades grosserament, el vi i una mica més de caldo. Enfornarem durant 1,5 o 2 hores més (depèn del tamany). Seguirem girant els jarrets de tant en tant.

Per fer la salsa agafarem totes les verdures rostides i les passarem primer per la batedora i desprès pel xino per aconseguir una salsa fina.

Bon profit.

dissabte, 3 de març de 2012

Gofres.

Tal com dèiem, tinc un blog interactiu.

Fa dies, en una reunió familiar, el meu nebot Bernat em preguntava si tenia una recepta de gofres, tinc varies però cap penjada al blog, bé, fins avui...

Els meus fills tindran una grata sorpresa per berenar.

Bernat, apunta.




Ingredients:
Per les gofres: 150 gr de sucre, 150 gr de mantega a temperatura ambient, 50 gr de mel,   4 ous, 350 gr de farina de repostería, 1/2 sobre de llevat químic, 250 gr de llet sencera.

Per acompanyar-los: sucre glaç, xocolata, nata, etç.

Preparació:
Posarem la gofrera a escalfar, és important que sigui ben calenta.

Introduirem tots els ingredients dins del got de la batedora fins que sigui ben batut, queda una massa espessa.

Untarem la gofrera amb una mica de mantega (ho farem amb un pinzell) posarem un parell de cullerades soperes a cada forat (depen de la gofrera), taparem i ho deixarem coure uns  5 minuts.

Retirarem i els servim acompanyats de nata, confitura, xocolata, mel, etç...

Bon profit.

dijous, 1 de març de 2012

Pastís de patata i carn.

Avui una d'aquelles de la meva mare, si, ja sé que no deu ser exclusiva, que la deuen fer a moltes cases, però aquesta es una d'aquelles de la meva mare, de les que hem menjat des-de sempre, d'aquelles que el meu germà no posa problemes, d'aquelles que quan anem a dinar a casa seva, els nens, al entrar pregunten, iaia!!! que hi ha per dinar!!!, i la iaia respon, pastís de patata i carn.





Ingredients:
Puré de patates (de sobre, fet a casa, com millor ens vingui), oli d'oliva, 1 ceba, pebrot verd i vermell, tomàquet natural triturat, 600 grs. de carn picada de vedella, sal i pebre negre. Formatge ratllat per gratinar-ho.

Preparació:
Prepararem el puré com tinguem costum. Reservarem.

En una paella amb una mica d'oli posarem la ceba picada i els pebrots trossejats, la carn, salpebrarem, remourem fins que la carn sigui mig feta i la verdura pochadeta, ara afegirem el tomàquet (una mica de més de mitja llauna) i deixarem que s'acabi de fer.

En una safata de forn farem una capa amb la meitat del puré de patata, una altra capa de carn i una última de puré de patata, afegirem el formatge per damunt i gratinarem fins que tingui un color que digui, "cómeme".

Bon profit.