diumenge, 9 de desembre del 2012

Tarta de peres.

Avui, se m'han ajuntat varies coses, d'una banda unes peres molt madures, d'un altre una pasta de full fresca amb necessitats de sentir-se útil abans de morir i unes ganes terribles de menjar alguna coseta amb el cafè (estrany després del famosíssim tiramisú de la meva germana que hem vaig menjar ahir, crec que al proper li faré una foto...).

Sense entrar en comparatives (que perdria evidentment) avui portem una recepta, ràpida, fàcil i resultona.



Ingredients:
Per fer el caramel, necessitarem 50 gr. de sucre i mig got d'aigua.

Per muntar la tarta, 4 o 5 peres i 1 làmina de pasta de full fresca.

Preparació:

En un cassó al foc posarem l'aigua a escalfar, en un altre posarem el sucre, quan el sucre sigui amb el color torrat que el caracteritza (pensem que si s'enfosqueix molt amarga), afegirem l'aigua a cullerades, molt a poc a poc i vigilant (salta i crema com un dimoni), remenarem bé fins que quedi ben integrat, retirarem el cassó del foc i deixarem refredar, no clar dir que no s'ha de provar, fins que s'hagi refredat, oi?

Pelarem les peres, les tallarem en 8 trossos. Reservarem.

Repartirem el caramel, al fons d'un motllo, col·locarem les peres tallades a sobre i ho taparem tot amb amb la pasta de full, fent un gruix a tot el volt del motllo.Enfornarem uns 25 minuts a 180º, o fins que la pasta de full pugi. Desemmotllarem de cop, sobre un plat, amb decisió.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. Eva a mi me pones el bocata de rovellons del otro dia y de postre esta tarta y me haces super feliz.buenas recetas las dos
    peto

    ResponElimina
  2. Eva, acostumo a tenir pasta de full a la nevera i també aprofito la fruita madura per a fer aquests acompanyaments pel cafè...Resulten tan bons.
    Nani

    ResponElimina