dimecres, 7 de novembre del 2012

Massini.

Aquesta nit, celebrarem l'aniversari del sogre, bé fins demà no es l'aniversari, però aquest any, segur que l'enganxem desprevingut, a més, si no celebrem els 80 quins hem de celebrar...
A mi m'ha tocat el pastis, ja m'agrada, ja, però es que la "colla de la pesigolla" comencem a ser una multitud, i no es el mateix fer un pastis per 8 que per 18... o més...   

Les mides, dono les que he fet servir... una barbaritat, si el voleu fer mes petit, només hem de reduir les quantitats.






Ingredients:
Bescuit, he fet servir "aquesta" recepta, però la he fet dos vegades (necessitava 3 capes), i encara ens va quedar una mica per l'esmorzar del mati.
Trufa, 1 kg. de nata, 200 gr. de xocolata (pur o 70%).
Gemma cremada, 1 dotzena d'ous, el mateix pes de sucre que d'ous, 60 gr. de maicema, 360 gr. d'aigua. Sucre.
Nata, 1 kg. muntada ben forta. 
Almibar, per calar el bescuit, 300 gr. d'aigua i 300 gr. de sucre.

Per decorar, perles d'anis, atmetlla picada, xocolata, etc.

Preparació:
El dia abans farem el bescuit tal com indica la recepta. També prepararem la trufa. 

Per preparar la trufa posarem la nata al foc amb la xocolata trossejada, remenarem sense parar fins que la xocolata sigui ben desfeta, deixarem refredar i reservarem a la nevera fins el dia següent.

Al dia següent, primer de tot, prepararem l'almibar, posarem en un cassó l'aigua i el sucre a foc fluix fins que agafi l'espessor desitjar, remenarem de tant en tant, deixarem refredar una mica.
Muntarem la trufa i la nata per separat.
Tallarem el bescuit en tres parts, posarem en una base la part de baix, la calarem amb l'almibar repartirem la nata muntada, el tros de bescuit del centre, el calarem per les dos cares, cobrirem la nata, i repartirem la trufa per sobre, calarem l'últim tros de bescuit només per la part de baix, taparem la trufa. Reservarem a la nevera.

Per preparar la gemma cremada, batrem els ous amb l'aigua i els passarem per un colador metàl·lic ben fi. en un altre bol, ajuntarem el sucre amb la maicena, l'anirem afegint als ous a mida que  remenem per integrar-ho tot. Posarem la mescla al foc i sense deixar de remenar esperarem que qualli, ara hem d'anar molt ràpid, perquè l'hem de refredar molt depresa, jo l'estenc sobre el marbre amb uns papers d'alumini, l'estenem amb una espatula fins que estigui bastant freda.

Traurem el pastis, el cobrirem amb la gemma, espolsarem bé de sucre i cremarem amb el soplet. Decorarem els laterals amb l'atmetlla, i acabarem de decorar cadascú al seu gust.

Bon profit. 

3 comentaris:

  1. Caram Eva, per 18??? Això sí que és multitud, i tant! I més per un pastís, que ja se sap que sempre hi ha el qui diu: "vull repetir, posa'm-en un tallet més!" he he. Te n'has sortit súper bé, és que sembla de pastisseria professional! Ho tindré en compte tot i que... uf! No sé si m'hi veig tan amb cor, jo... petonets! I felicitats al sogre!

    ResponElimina
  2. Quin pastís més bonic!! El teu sogre va estar content...oi??? Felicitats!!
    Salut!
    Olga

    ResponElimina
  3. Em sembla que més que felicitar al teu sogre et felicito a tu perquè fer un pastís per tanta gent...
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina