diumenge, 28 d’octubre del 2012

Galetes de gingebre.

M'encanten els reptes, encara que gairebé sempre arribo tard, feia molt de temps que tenia ganes de fer aquestes galetes, i quin millor moment per fer-les que el repte que ens proposen cada dia 28 les noies del "Memòries d'una cuinera", jo i els meus col·laboradors ja hem decidit que per Nadal les farem i les decorarem, bé, passarem un dia entretingut, ara farem els panellets i mes endavant les galetes decorades, serà un altre repte...

Us puc assegurar, que amb aquestes galetes i el bescuit de xocolata i vi negre s'ensuma el Nadal, de lluny, però s'ensuma.



Ingredients:
250 gr. de mantega sense sal a temperatura ambient, 120 gr. sucre morè, 120 gr. sucre blanc, 350 gr. de mel de canya, 1 ou gran, 800 gr. farina de rebosteria, 1 culleradeta de bicarbonat sòdic, 1 culleradeta de gingebre en pols, 1 culleradeta de canyella en pols i ½ culleradeta de sal.

Preparació:
Al got de la thermomix, i amb la papallona, batrem la mantega a velocitat 3 fins que sigui tova. Afegirem els dos tipus de sucre i continuarem batent fins que el sucre quedi integrat completament  a baixa velocitat, anirem integrant la melassa. Afegirem l'ou i continuarem batent a baixa velocitat fins integrar tots els ingredients.

Tamisarem la farina amb el bicarbonat, les espècies i la sal i ho afegirem a poc a poc a la massa que temin a la thermomix, ho farem a poc a poc pel bocal a velocitat 2 fins que sigui tot ben barrejat.

Dividirem la massa en 4 porcions iguals i estendrem cada tros entre papers de forn, les deixarem d'uns 3 mm. de gruix.

Deixarem reposar la massa una estona a la nevera, les tallarem i les fornejarem a 180º fins que siguin dauradetes, no es més de 10 o 12 minuts, però hem d'estar atents.

Les traurem del forn i les passarem a una reixeta perquè es refredin.

Bon profit.

5 comentaris:

  1. Quina cucada, Eva! M'agraden les galetes de gingebre, només n'he menjat un cop a Londres, però em van sorprendre gratament! Bona proposta pel memòries!

    ResponElimina
  2. Eva no pateixis que no ets la última!;)
    A mi aquestes galetes m'agraden quan comença el fred i això vol dir que ja les puc preparar!!!!!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar al memòries.

    ResponElimina
  3. Quina gràcia aquestes galetes! m'encanta l'homenet de gingebre! i al Nadal us quedaran xulíssimes si les decoreu. Marta

    ResponElimina
  4. no pateixis Eva! últimament anem tots tard! ,P mai he fet els ninots de gingebre, però a veure si m'animo amb la teva recepta! moltíssimes gràcies per participar. petonets

    ResponElimina
  5. Galetes de Nadal! Sempre havia volgut saber com es feien... prenc nota!!! :)

    ResponElimina