divendres, 28 de setembre del 2012

Lluç amb salsa d'ametlles.


Fa molt que no penjo res al blog, estic una mica desanimada, cansada, avorrida, estressada... vaja que ho tinc tot... i no tinc res..., però com que comencen a renyar-me fins i tot el meu fill petit, això comença a ser greu, clar, que amb la recepta que he preparat avui no se si el Rubèn estarà gaire content...




Ingredients:
8 rodanxes de lluç gruixudes, 1 ceba gran, 2 dents d'all, 40 grams d'ametlles crues, 2 llesques de pa de motlle, 350 ml. de brou de peix, 150 ml. de vi blanc per cuinar, julivert fresc picat, oli d'oliva, sal i pebre.

Preparació:
Picarem la ceba molt fina i la posarem en una cassola plana, amb 5 cullerades d'oli. Deixarem fins que quedi transparent. Pelarem i picarem els alls i els afegirem a la ceba, deixarem un minut o dos que no es cremin.

Afegirem el vi blanc i deixarem reduir. Posarem a escalfar el de brou de peix.
Mentrestant  torrarem el pa amb una cullerada d'oli.

Posarem el pa torrat tallat petit dins del morter amb les ametlles una mica picades i una mica de sal. Picarem tot.

Afegirem el brou a la cassola i incorporarem les ametlles i el pa. Remourem una mica i deixarem coure durant 5 minuts.

Passat aquest temps agafarem la batedora i deixarem fina la salsa. Tornarem la salsa a la cassola i l'escalfarem un parell de minuts i li afegirem dues cullerades de julivert, sal-pebrem el lluç i l'afegirem.

Deixarem el lluç al foc durant dos o tres minuts per cada costat i a menjar.

Bon profit.

7 comentaris:

  1. jo l'any passat també em trovaba així, al final em vaig donar un kit kat i vaig desconectar de moltes coses, entre elles el blog, que vaig tenir tancat uns 4 mesos....a mi em va funcionar

    Petons

    ResponElimina
  2. Va quedar content el teu fill? Segur que sí...! Potser no pel lluç, que sol és una mica soso, però amb les ametlles es torna amorós i gustós. A mi m'has fet venir salivera, el faré aviat! Ànims i endavant! Estic contenta de tornar-te a veure per aquí. petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Et dono la raó, soso, soso,soso, però es amb l'únic peix que no es queixa, i per no sentir-lo...

      Elimina
  3. Molts anims!! Tots passem per una temporadeta una mica més .. xof, no t'amoïnis. Pren-te uns dies de descans i torna de nou amb forces! T'esperem.

    Petons
    Mónica

    ResponElimina
  4. El lluç no m'agrada gaire però crec que així deu quedar prou bé!
    Et convido a passar pel meu blog a buscar un regalet:
    http://bertaskitchen.blogspot.com.es/2012/10/pollastre-al-curry-amb-verduretes-i.html

    ResponElimina
  5. Espero que estiguis una miqueta més animada i sinó a veure si el cuinar t'ajuda una mica.;)
    Petons.

    ResponElimina
  6. Crec que la majoria podem entendre el que et passa. Quan me diuen que fa estona que no public els dic "ja heu fet totes les receptes que he penjat?". Llavors podem riure una estona. A mí si que m'agrada el lluç, i així no l'he fet mai. Petonets.

    ResponElimina