divendres, 10 d’agost del 2012

Amanida de llenties.

Com ja deveu saber, estem en plena ona de calor... Ho sabíeu no? Ens ho estan recordant per activa i per passiva, i clar, entre sortir de la piscina (amb la platja no m'atreveixo) i posar-te sota un  arbre, no queda temps ni per cuinar... Quina calooooor!!!!!




Ingredients:
Llenties (la quantitat que tingueu costum), 1/2 pebrot vermell, 1 ceba tendre, 1 bossa d'encimat variat, 2 tomàquets o en el meu cas un super tomàquet, uns filets d'anxova, 2 o 3 llaunes petites de tonyina, olives, vinagre de Mòdena, salsa de soja, oli i sal.

Preparació:
Primer de tot courem les llenties, amb aigua i una mica de sal. Quan estiguin fetes (però senceres), les refrescarem sota l'aigua freda, les reservarem. 

Tallarem el pebrot, la ceba, les anxoves i una mica d'enciam, tot ben petit.  Buidarem  el tomàquet i trinxarem ben petita tota la carn. Barrejarem totes les verdures amb les llenties, afegirem la tonyina i les olives. Reservarem a la nevera.

Farem una vinagreta amb una part de vinagre i tres d’oli, sal i una cullerada de salsa de soja. Ho barregem, reservarem.

Salarem l'interior del tomàquet, i el farcirem amb l'amanida de llenties. Ho servirem ben fresquet, amb la vinagreta per sobre.

Bon profit.


El super tomàquet en qüestió, surt del hortet del meu sogre i pesa ni mes ni menys que 1 kilo 50 grams de res. I no es l'únic, fa dies ja em vaig menjar un de 980 grams.

La foto no es molt bona, però es una bona comparativa...









8 comentaris:

  1. Això de tenir els tomàquets de l'hort no té preu. Una bona manera de menjar-los així, amb llegums. I fresquets. Que si fa calor? Uffffff.
    Bon cap de setmana Eva,
    Nani
    Eva, si treus los de verificació d'humans, t'ho agrairé. Cada dia em costa més veure les paraules que posen i de vegades ho he de repetir i es fa feixuc. Petonets.

    ResponElimina
  2. Molta calor!!! I que millor que passar-la amb amanides fresques! T'ha quedat genial la presentació amb el tomàquet i que gros!! Petons

    ResponElimina
  3. Excel.lent amanideta...i amb les anxoves...ja m'has acabat de conquistar....
    ...quina calor més enganxosa, eh?

    ResponElimina
  4. Mare meva, quin tomàquet!!! nosaltres aquest any només hem plantat tomacons (dels de guardar) n'hi ha un munt... tenim una feinada a guardar-los per l'hivern!! És fantàstica aquesta amanideta, un bon plat per la calor que fa, i super nutritiu!
    Petons!!

    ResponElimina
  5. Quina passada de tomàquests!! Vaja,es podrien canviar algunes expresions, com no em toquis els tomàquets, o estic fins als tomàquets.
    Bona feina!!

    ResponElimina
  6. Carai quin tomaquet!!!!! molt bon motlle per ficar l´amanida de llenties que es ben bona.... m´encanta. Petons,

    ResponElimina
  7. A casa meva la fem però en lloc d'anxoves hi posem barretes de cranc i m'encanta perquè és super refrescant i es menja sense gana, en comptes de menjar-ne només un plat em menjo tota el que queda la safata.

    ResponElimina