diumenge, 15 de juliol de 2012

Pastis de formatge amb melmelada de cireres.

Torna a ser dia 15 i com sempre (por los pelos...) participem a la recepta del 15, els blogs "Els fogons de la Bordeta" i "Xocolata desfeta", ens proposan les cireres, tela, a casa ens agraden tant, que mai havia fet res amb cireres, no dona temps.
Primer vaig pensar en fer un clafoutis, però com que feia dies que em demanen un pastis de formatge, vaig pensar... mira mataré dos ocellets d'un "tiru", però no, no han sigut dos, si no tres, ja que la Nani, desde el blog "La cuina Violeta", ens convida a fer alguna cosa amb melmelades...i jo no puc menjar ni tans pastissos, ni tanta melmelada...



Ingredients:
200 gr. de galetes digestive  i 100 gr. de mantega fossa per la base.
500 gr. de formatge fresc (jo 0%, però podeu posar un altre), 4 ous, 150 gr. de sucre, 1 cullerada de maizena, una mica més de mig got de llet evaporada i melmelada de cireres

Preparació:
Primer de tot prepararem la base, triturarem les galetes fins a reduir-la a pols, (ho podem fer a la thermomix, amb la ma del morter o amb el corró). Fondrem la mantega al microones (jo la poso funció descongelar) i ho barrejarem amb les galetes.
Folrarem un motllo desmuntable amb paper de forn i estendrem la barreja de galetes, procurant que quedi uniforme. Reservarem a la nevera, entre tant prepararem el pastís.

Posarem al got de la thermomix el formatge, els ous, el sucre, la maizena i la llet evaporada. Batrem a velocitat 5 fins que sigui tot ben integrat.

Traurem el motllo de la nevera i posarem la barreja per sobre, amb molta cura. 
Enfornarem amb el forn pre-escalfat a 150º durant uns 60 minuts, o fins que en punxar-lo amb una broqueta  surti neta, els últims 10 minuts he posat el gratinador per que agafés color. Deixarem refredar el pastís dins del motlle.

Es millor fer-la de un dia per l'altre (el guardarem a la nevera ben tapada), però si teniu presa només ha de esperar unes hores.

Quan la anem ha servir, la decorarem amb la melmelada de cireres, o també podem deixar que cadascú es posi al plat la que vulgui.

Bon profit.

10 comentaris:

  1. Quin bon acompanyament pel pastís de formatge!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Jo també he preparat un pastis de formatge amb cireres!! Es una combinacio bonisima!! Petons

    ResponElimina
  3. un clasico que con la mermelada es mas bueno todavia
    bona setmana

    ResponElimina
  4. M'encanta aquest pastis mai no em puc resistir a un trosset, quines ganes que m'han entrat ara... petons

    ResponElimina
  5. El pastel de queso me encanta y con ese toque de la mermelada ya es una delicia.
    Besos

    ResponElimina
  6. quin pastís més bo... i amb l'acompanyament de la melmelada exquisit!

    Per cert, tens alguna recepta de coc que sigui ben original i em pugui ajudar a trobar el núm. 60?

    Ptnts
    Dolça

    ResponElimina
  7. la propera vegada m'avises i t'ajudo a menjar-ne!!! ,P petonets Eva

    ResponElimina
  8. No he provat mai aquesta combinació. Serà qüestió de fer-ho!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  9. Aquest pastís el faig molt semblant i els resultats són molt bons! la melmelada segur que està boníssima!

    ResponElimina
  10. Evaaaaaaa!
    No et vaig deixar cap comentari aquí. Jo sé que et vaig contestar però no sé on. Ara estic fent el resum i al copiar la foto he vist que no et vaig agrair la teva participació, que per cert vas fer un deliciós pastís. Moltes gràcies i una abraçada,
    Nani

    ResponElimina