dilluns, 23 de juliol del 2012

Melmelada de cireres.

Ara feia dies que no feia melmelades, tenia una mica de mono, bé ja l'he calmat per una temporada...



Ingredients:
500 gr. de cireres, 250 gr. de sucre morè i mitja llimona sense res de la part blanca.

Preparació:
Rentarem les cireres, les assecarem i traurem els ossos, si som afortunats (que no ho som) gaudirem de la ajuda d'un gadget que serveix per treure els pinyols, si no farem servir un ganivet i una mica de traça.

Posarem al got de la thermomix, les cireres, el sucre i la llimona.

Programem 45 minuts a 100º i velocitat 2.

Ho farem sense el tap de la thermomix i amb el cistellet per facilitar l'evaporació. Si quan acaba el temps no ha espesat el suficient, programarem 5 minuts més temperatura varoma i a la mateixa velocitat.

Repartirem en pots esterilitzats i bullirem per fer el buit, si el que volem es guardar la melmelada, però potser no caldrà...

Bon profit.

6 comentaris:

  1. UUUuffff!! Quina paciència!!! No he fet mai melmelada de cireres perquè no tinc cap utensili per treure els pinyols.
    Serà qüestió d'animar-se a fer-ne...
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
  2. No n'he fet mai de melmelada i això que tinc la panificadora, però algun cop m'animaré. La de cireres te que estar exquisita i a més per la feina que porta treure els pinyols... que bo! Petons

    ResponElimina
  3. Boníssima, la melmelada de cireres. Jo en vaig fer fa poc per primera vegada i el resultat... uau, és de vici! Molt bona foto, Eva. Petonet!

    ResponElimina
  4. Yo he terminado la que hice y me ha dado tanto juego!!!Bss

    ResponElimina
  5. El gadjet pot ser un boli BIC sense el cartutx de tinta... es un consell de la cuina de sempre que es espectacular ment econòmic i pràctic!!

    Eva recepta 10!!

    ResponElimina
  6. La melmelada de cireres: quin invent! Ens endolcen els emorzars de diumenge.
    Una abraçada,
    Nani

    ResponElimina