diumenge, 27 de maig del 2012

Ous farcits... d'hivern.

Ara que ve la calor...

Torna a ser dia 28 i com cada 28 les noies del "Memòries d'una cuinera", ens conviden a fer un plat, aquest mes toca els ous farcits, si haig de ser sincera (que m'agrada ser-ho), jo els he fet molt poques vegades, clar, que la meva mare te la ma trencada per fer ous farcits, i sempre ens prepara uns quants per als dinars familiars, sempre passen bé així fresquets.
Com us he dit ella te la ma trencada, i com que no puc competir amb ella (els meus fills no es callen res, també son molt sincers...), m'he decidit a fer uns que ella no ha fet encara, je, je, je, així els meus seran millors...




Ingredients:
8 ous durs, carn picada, 2 cullerades de tomàquet natural triturat, 1 ceba, conyac, farigola, romaní..., sal, pebre, oli d'oliva i formatge ratllat.
Per a la beixamel necessitarem, mantega, oli d'oliva, 2 cullerades de farina, sal, pebre, nou moscada i mig litre de llet.

Posarem els ous a coure amb aigua freda amb sal uns 10 minuts. Quan siguin fets, els posarem amb aigua freda (en teoria es per poder pelar-los millor... en teoria). Els pelarem i els reservarem.

Mentre couen els ous, farem la beixamel, en un cassó, posarem una mica de mantega i una cullerada d'oli, afegirem la farina i la torrarem, afegirem la llet, la sal, el pebre i la nou moscada, remourem amb unes varilles fins aconseguir que s'espesseixi.

Partirem els ous per la meitat, treure les gemes i les aixafarem amb una forquilla, reservarem.

En una paella amb una mica d'oli sofregirem la ceba amb una mica de sal, quan sigui transparent afegirem la carn, sofregirem, afegirem el tomàquet, el pebre i les herbes, un rajolí de conyac, una cullerada de la beixamel i les gemes. Barrejarem tot i deixar uns minuts perquè s'acabi de fer. 

Omplirem les clares,  les col·locarem en una safata que pugui anar al forn, les cobrirem amb la resta de la beixamel, posarem per sobre el formatge ratllat i gratinarem.

Bon profit.

5 comentaris:

  1. Eva, t'han quedat molt ben presentats. I m'hi agrada molt el toc de farigola i romaní que hi has posat! Petonets

    ResponElimina
  2. No els he rpovat mai els ous farcits calets i em sembla tant bona idea!! M'ha encantat gràcies. petons

    ResponElimina
  3. doncs posats a ser sincers et dic un secret? a mi els tradicionals no m'agraden! jajajajaja, així que em quedo amb la teva versio! molts petonets i gràcies per participar.

    ResponElimina
  4. què bons en aquesta versió!!la farigola és un toc molt original i els hi deu donar un gust ben suau i delicat!!!

    Petonets!!

    ResponElimina
  5. Haurem de tastar la teva versió, amb el que hi has posat han de ser boníssims!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina