dimarts, 22 de maig del 2012

Faves amb bacallà.

Des de que vaig veure aquesta recepta al blog "Tapa't... de tapes", no he pogut deixar de pensar en ella, i es que si a la Marina li agraden les faves, a mi el que em perd, es el bacallà, ni t'explico al soci, que li agraden totes dues coses.



Ingredients:
400 g de faves desgranades, menta fresca, bacallà dessalat, tomàquets secs, sal, alls i oli d'oliva verge.

Preparació:
El dia abans dessalarem el bacallà, com sempre, submergint-lo en aigua freda, i canviant-la diverses vegades durant 24 hores, també posarem els tomàquets secs en oli d'oliva per rehidratar-los.

Quan tinguem el bacallà dessalat, l'haurem de confitar, per fer-ho el submergirem en un cassó amb oli d'oliva verge, afegirem 3 o 4 grans d'all sense pelar. Encendrem el foc i deixarem que s'escalfi, però a foc molt suau. Quan comenci a fer bombolletes apagarem el foc i deixem el bacallà una estona per que es confiti. Quan sigui tou, el traurem damunt d'un paper absorbent, quan sigui fred, l'esmicolarem i el reservarem.

Bullirem les faves durant uns 15 minuts, les courem amb la menta, així agafarà l'aroma. Les escorrerem i les reservarem.

Agafarem el tomàquet sec que tenim confitant-se i els triturarem amb la batedora, fins que quedi una salsa fina. Vigileu amb la sal, per que els tomàquets tenen molt de sabor.

Només queda muntar el plat. Barregem les faves i el bacallà. Per damunt posarem la salsa de tomàquet. Ho regarem amb una mica d'oli d'oliva. Servirem ben calent.

Bon profit.

3 comentaris:

  1. Eva, m'agrada moltíssim la combinació de faves i bacallà. Ah, i el nou color blau que li has donat al fons!
    Nani

    ResponElimina
  2. ja hi sóc a taula!! bacallà pel soci i per mi...
    jeje..
    Un peto.

    ResponElimina