divendres, 6 d’abril del 2012

Torrijas.

Aquesta es la segona part del postres que avui Divendres Sant, hem fet a casa, es un perill, per que son booooones, molt bones i relativament fàcils de fer. Total un perill, sort tenim de que  son uns dolços tan de setmana santa que la resta de l'any no pensaré en elles.




Ingredients:
1 barra de pa per fer "torrijas", 2 litres de llet, 130 gr. de sucre, 1 pal de canyella, la pell d'una taronja (només la part acolorida), 5 ous, oli d'oliva (per fregir-les).
Per arrebossar-les 150 gr. de sucre i una cullerada de canyella molta.

Preparació:
Posarem en un cassó la llet, el sucre, el pal de canyella i la pell de la taronja, posarem al foc, encara que no deixarem que arribi a bullir. Colarem i deixarem en una font fonda on xoparem el pa tallat en llesques de 1 cm. mentre la llet encara sigui calenta.

Batrem els ous. Els posarem en un plat profund on arrebossarem les torrijas.

Posarem abundant oli en una paella. Quan sigui calent. Passarem les torrijas de la llet a l'ou i  després a la paella on deixarem que es daurin per les dues cares, passarem a un plat amb paper absorbent, per deixar l'excés d'oli.

Només ens queda arrebossar-les en una barreja de sucre i canyella.

Queden millor d'un dia per a un altre, si pots esperar, clar.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. Ahir veient el programa Espai Terra de TV3, el Tomàs Molina feia Torrades de Santa Teresa, curiosament es el mateix plat que jo he fet avui, el que passa es que a casa meva sempre han estat "Torrijas".
    Petonets.

    ResponElimina
  2. Ufffff, se'm fa la boca aigua. Però com tu bé dius son un gran perill, crec que hauré de fer un esforç, però no les faré, son massa les coses bones que ja he menjat aquestes festes, encara que tendré aquesta fotografia clavada emmig del front tot el dia. Una aferrada!!

    ResponElimina