dijous, 5 d’abril del 2012

Pa per fer "torrijas".

Aquesta si que no la havia fet mai, recordo que les feia la meva mare quan jo era petita, encara que si no recordo malament, les feia amb pa normal.
De totes maneres, això es una bomba, no crec que convingui fer-ne gaire sovint, tot i així aquest divendres sant m'he decidit ha fer un dinar típic, típic, típic de quaresma.

Hi ha res mes típic per Quaresma que "Las torrijas", dons això es la primera part d'aquest postre. Demà mes...





Ingredients:
350 gr. de llet sencera, 1 pessic de sucre, 1 pessic de sal, 40 gr. de llevat premsat i 600 gr. de farina.
1 ou o llet per pintar.

Preparació:
Posarem la llet, el sucre i el llevat al got de la thermomix i programarem 2 minuts a 40º i velocitat 2.
Afegirem la farina i programarem 3,5 minuts, velocitat espiga.
Li donarem forma de barra i amb un cúter farem talls marcant el gruix de les torrijas.

Pintarem amb llet tota la superfície.

Posarem el forn a 50º i introduirem la massa uns 30 minuts, fins que dobli el seu volum. També posarem un recipient petit amb aigua per que es mantingui la humitat.

Quan hagi llevat i sense obrir el forn pujarem la temperatura a 200º i el deixarem uns 30 minuts més. Deixarem refredar sobre una reixa.

Per fer les torrijas, millor deixar reposar el pa d'un dia per l'altre.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada