dimarts, 24 d’abril de 2012

Pa de Sant Jordi.


Ahir dia 23 d'Abril els catalans vam celebrar Sant Jordi, segons diu la llegenda, un cavaller va matar el drac quan aquest havia de devorar una princesa (això es una versió molt reduïda), de la sang del drac, va nèixer un roser. Segons la llegenda, aquest lloc el podem trobar davant mateix de les muralles de Montblanc. Anys desprès, van arribar els llibres. 

Aquest dia es un dia especial, es un dia per gaudir d'un bon passeig, l'ideal son les Rambles de Barcelona, encara que totes les poblacions es vesteixen de festa, de banderoles, de llibres i de roses, es el dia que els catalans celebrem el dia dels enamorats. S'ha d'acabar el dia rebent una rosa del teu enamorat, marit, company, amic especial... així mateix nosaltres hem de regalar un llibre, a tots els nostres amors, promesos, marits, i fins i tot fills.




Ingredients:
500 gr. de farina de força, 250 ml. de llet sencera, 50 gr. de sucre, 1/2 culleradeta de sal, 1 sobre de llevat per fer pa, 50 gr. de mantega, 2 rodanxes de sobrassada, uns pels de safrà i llet per pinzellar el pa.

Preparació:
Posarem la llet, el safrà, la mantega i el sucre al got de la thermomix i programarem 2 min a 40º i velocitat 2. Afegirem el llevat i programarem 5 seg. a velocitat 3.
Incorporarem la farina i la sal i pastarem 15 seg. a velocitat 6 i seguidament, programarem 3 min. a velocitat espiga.

Retirarem la massa del got i la dividirem en dues parts. Posarem una part en un bol amb una gota d'oli, posarem al got de la thermomix l'altre meitat de la massa i la sobrassada (que  haurem escalfat al microones uns segons), pastarem 1min. a velocitat espiga. Traurem  la massa del got,  i l'introduirem, com l'altre, en un altre bol. Deixarem reposar les dues masses fins que dupliqui el seu volum (1 hora aproximadament).

Dividirem la massa groga en cinc parts i la vermella en 4 parts. Farem barretes i les col·locarem a una safata que pugui anar al forn folrada amb un paper, intercalarem els colors formant els colors de la senyera.

Deixarem reposar entre 45 min. i 1 hora en un lloc càlid i sense corrent d’aire. Pre-escalfarem el forn a 200º. Pinzellarem el pa amb llet i posi al forn uns 20-25 min.

Dintre del forn posarem un bol amb aigua per aconseguir que el pa quedi cruixent.

Deixarem refredar sobre una reixeta.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. Mira que m'agrada fer pans i aquest encara no l'ehm fet mai!
    petonets

    ResponElimina
  2. és perfecte Eva!!!! enhorabona. petonets

    ResponElimina