diumenge, 15 d’abril del 2012

Mongetes del ganxet amb bacallà.

Bé, ja se que ha passat el temps i que per la nostre pena ja no recordem les vacances de Setmana Santa i només pensem en el pont que arribarà aviat, però no volia deixar de ensenya-ros el meu dinar de Divendres Sant.




Ingredients:
4 trossos de bacallà dessalat de uns 100 gr., 500 gr. de mongetes del ganxet cuites, 1 ceba picada, 3 tomàquets picats petits, un all, 2 cullerades de pimento vermell dolç, 1 culleradeta de pebre negre, una mica de julivert picat petit, caldo d'haver cuit les mongetes, oli d'oliva, farina, llorer i sal.


Preparació:
Per coure les mongetes, les posarem a remull el dia abans i les courem com tinguem costum. Reservarem les mongetes i el caldo de coure-les.


Fregirem el bacallà enfarinat en una paella amb força oli, no l'hem de fer massa. Reservarem.
En una cassola amb una mica d'aquest oli farem un sofregit amb la ceba tallada petita, els tomàquets ratllats i l'all ben picat. Quan sigui fet afegirem les especies, sal, pebre negre, pimentó vermell dolç, el llorer.


Seguidament  incorporarem les mongetes del ganxet cuites amb part del seu caldo (si necessitem més l'afegirem desprès), posarem el bacallà, i una mica de julivert picat petit. Deixarem coure durant 10 o 12 minuts vigilant que no s'enganxi.


Bon profit.

4 comentaris:

  1. Ostes, quin dinar més bó de Divendres Sant, aquest bacallà amb les mongetes i la salsa ha d'estar deliciós! :-)

    Petons

    ResponElimina
  2. Bacallà i mongetes, nena, això és menjar per a tocar el cel!
    Nani

    ResponElimina
  3. una combinacion muy buena casan magnificamente
    peto

    ResponElimina
  4. posarem uns quants kg. de més ...
    montserrat

    ResponElimina