dilluns, 9 d’abril de 2012

Crema d'enciam.


Suposo que aquesta serà una de les últimes cremes (calentes), de la temporada, aviat començarem a donar pas a les cremes i sopes fredes, això si, primer haurà d'arribar la caloreta.




Ingredients:
2 cebes mitjanes, 50 gr. d'oli, 300 gr. d'enciam, 50 gr. de flocs de patates, 1 pastilla de brou, 250 gr. d'aigua, 500 gr. de llet, sal, pebre blanc i unes fulles de menta.

Preparació:
Partirem l'enciam en trossos i la deixarem en aigua una bona estona.

Posarem la ceba i l'oli en el got, triturarem 4 seg. en velocitat 4. Després programarem 5 minuts a 100º velocitat 2.

Afegirem l'enciam, els flocs de patates, 250 gr. de llet, l'aigua, la pastilla de brou, la sal i el pebre. Programarem 20 minuts, a 100º en velocitat 2. Passada la meitat del temps afegirem les fulles de menta, (jo vaig posar 4 o 5).

Passat aquest temps, afegirem els altres 250 gr. de llet i triturarem 1 minut en velocitat progressiva 5-7-10, ha de quedar una crema molt fina.

Servirem acompanyada, d'unes fulles de menta, o d'una mica de enciam tallat en juliana, o fins i tot amb unes làmines fines de parmesà.

Bon profit.

3 comentaris:

  1. Doncs Eva no ho havia provat mai, sembla molt bo, me l'apunto!

    ResponElimina
  2. Mai he tastat la crema d'enciam!! Prenc nota.
    Petons
    Mon

    ResponElimina