dimarts, 17 d’abril de 2012

Tarta de fruita i formatge.

Ahir dilluns va ser l'aniversari del Rubèn, i això s'ha de celebrar, un fa 14 anys un cop a la vida, aquesta vegada he fet una tarta de fruites, encara que jo se que a ell li hagués agradat mes un bon pastis de xocolata. De totes maneres, al no ser un farcit de crema pastissera, i tenir un suau sabor a llimona, resulta una tarta refrescant ara que sembla que si, que ja s'acosta la caloreta.




Ingredients:
1 placa de pasta de full,150 gr. de sucre, la pell d'una llimona (com sempre, només la part groga), 200 gr. de nata per muntar, 200 gr. de formatge crema, 20 gr. de maicena, 4 ous i 50 gr. de mantega, plàtans, kiwis i maduixots (per exemple).
La glassa la farem amv 50 gr. de sucre, 50 gr. d'aigua i unes gotes de llimona.

Preparació:
Estenem lapasta de full en un motllo, presionarem bé els laterals, per`què agafi bé la forma, Posarem un pes al fons per evitar que la masa pugi. La fornejarem a 200º uns 10-15 minuts.Reservarem.

Amb el got de la thermomix sec, polvoritzarem el sucre 30 segons a velocitat progressiva 5-7-10. Afegirem la pell de lallimona i tornarem a programar 1 minut a velocitat progressiva 5-7-10. Afegirem la resta d'ingredients i programarem 7 minuts a 100º, velocitat 4.

Deixarem temperar una mica i volcarem la crema sobre la tartaleta. 

Per preparar la glassa, al got net possarem tots elsingredients i programarem 10 minuts, temperatura varoma, velocitat 2. Deixarem refredar una mica i farem servir abans de que espesseixi del tot.

Mentre es fa la glassa, pelarem itallarem les fruites en rodanxes finetes i les col·locaremsobre la crema fent un dibuix.

pintarem tota la tarta amb la glassa, mirant de cobrirbé les fruites.

La deixarem a la nevera fins el momentde servir.

Bon profit.

5 comentaris:

  1. moltísssssssssssimes felicitats!!! és un pastís ideal per un aniversari!! petonets

    ResponElimina
  2. oooooh qué ben presentat, qué vistós aquest pastís, t'ha quedat perfecte i boníssim segur!

    ResponElimina
  3. Felicitats!!!
    per al meu Sant, tinc dret aquesta meravella de pastis??
    és broma... un peto.

    ResponElimina
  4. Bo, boníssim. Els pastissos amb fruita m'encanten. T'ha quedat preciós. Petonet!

    ResponElimina
  5. Quina bona idea combinar la tarta de formatge amb fruita! Té que estar deliciòs! Petons

    ResponElimina