dilluns, 19 de març de 2012

Crema catalana.

Hi ha alguna cosa mes típica pel dia del pare que la crema catalana o crema de Sant Josep, no veritat?

Aquesta ha estat la primera vegada que la he fet amb la thermomix, i la veritat, això de que es remeni tota sola m'encanta, i a sobre ha quedat força bé, amés el fet de fer servir ous sencers es si mes no curiós, per que... Que fas tu després amb una dotzena de clares d'ous... merengue??? Nooooooo. Clar que si em proposeu alguna cosa curiosa potser la propera vegada la faig només amb rovells.





Ingredients:
1,5 l. de llet sencera, 60 gr. de maicena, 5 ous, 200 gr. de sucre, la pell d'una llimona (com sempre només la part groga), 1 branca de canyella, un pessic de sal. Sucre i un cremador per l'acabat, encara que també podem posar-hi una mica de canyella.

Preparació:
Posarem la papallona al got de la thermomix, afegirem tots els ingredients al got i programarem 13 minuts a 90º i velocitat 1,5.


Quan sigui freda espolvorejarem amb sucre i cremarem amb un soplet de cuina.


Pot ser més fàcil???


Si la voleu fer només amb rovells posarem uns 10 o 12 si son petits.


Bon profit.

5 comentaris:

  1. Doncs vols que no ho sabia que era típic d'avui?? com puc tenir un blog de cuina!!! ahhhhh!!

    ResponElimina
  2. que bona és!!! però no ´només ahir, eh? jajajajaja. petonets

    ResponElimina
  3. me repito pero es verdad que buena es y una clasica para Sant Josep
    peto

    ResponElimina
  4. Avui has fet molt feliç a la meva família! Gràcies

    ResponElimina