dilluns, 6 de febrer del 2012

Brioix farcit.

Aquesta recepta està presa del llibre de masses de Thermomix.





Para el brioix: 150 gr de llet, 1 culleradeta de sal, 50 gr de sucre, 50 gr de mantega a temperatura ambient, 3 rovells d'ou, 20 gr de llevat fresc, 400 gr de harina.
Per al farcit: 200 gr. de gall dindi o pernil York i 200 gr. de formatge que es fongui.

Preparació:
Introduirem en el got de la thermomix, la llet, la sal, el sucre i la mantega, programarem 1 minut a 40º, velocitat 2.
Afegirem els rovells, el llevat i barrejarem uns segons en velocitat 2. Afegirem la farina i programarem 15 seg. a velocitat 6 i després amassarem 2 minuts a velocitat espiga.

Estirarem la massa formant un rectangle i tallarem els laterals de la massa en tires diagonals, deixarem en el centre un terç de la massa sense tallar.
Pintarem la superfície de la massa amb mantega fosa, i col·locarem al centre el farcit.

Anirem entrellaçant les tires dels laterals alternant-les com si fos una trena.
Pintarem la trena amb ou batut i la deixarem en un lloc càlid fins que doble el seu volum. Jo la fico al forn a 50º, amb tot i això va estar gairebé una hora llevant. Pintarem amb ou una altra vegada i fornejarem a 180º fins que estigui daurada.

Bon profit.

4 comentaris:

  1. Queda una forma preciosa i a mi, amb el farcit de pernil dolç i formatge, ja m'has conquistat! Jejejje

    Petooons

    ResponElimina
  2. El brioix m'encanta però no m'acaba de quedar bé, he de fer més proves.
    Petons.

    ResponElimina
  3. Encara no m'animo a fer brioix, hauré de venir a casa tevba Eva! ;) petonets

    ResponElimina
  4. Pero que pinta más buena! debe de estar riquísimo! un beso

    ResponElimina