dimarts, 17 de gener del 2012

Mandonguilles de bacallà amb salsa de piquillos.

Mandonguilles, uf, a mi hem costa de fer-les, sobre tot aquestes que m'és complicat fer que quedin rodonetes i no semblin platets voladors, però després ve el moment de menjar-les i llavors penso... per que no les faig mes sovint.
Algú coneix algun "truquillo" per fer-ho més fàcil?




Ingredients:
Per les mandonguilles: 1 kg. de bacallà fresc, 1 ceba petita, 2 ous, 1 tall de pa bimbo remullat en llet, 2 cullerades de pa rallat, farina, julivert picat, 1 all, oli d'oliva i sal.
Per la salsa: un pot de pebrots del piquillo,1 ceba petita, 1 tomàquet madur, 2 o 3 cullerades de nata líquida per cuinar, oli i sal.

Preparació:
Netejarem de pell i espines el peix, esmicolarem i reservarem dins d'un bol.
A una paella,amb una mica d'oli sofregirem la ceba i l'all picats petits, escorrerem l'oli sobrant i l'afegirem al peix. Afegirem la resta d'ingredients, els ous, el pa rallat, el pa de motlle, la sal i el julivert.
Anirem fen les mandonguilles i les passarem per una mica de farina (sense excés), les fregirem 2 minuts a la paella i reservarem.

Per fer la salsa, a la mateixa paella amb una mica d'oli sofregirem la ceba picada i el tomàquet madur rallat. Afegirem els piquillos, salarem i courem 20 minuts aproximadament. Quan els piquillos siguin tendres, afegirem la nata i passarem per la batedora i el passapurés.

Incorporarem les mandonguilles a la salsa i posarem al foc fins que trenqui el bull. Apagarem el foc i taparem, les mandonguilles no han de ser gaire grans per que es facin en poc temps.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. Bona idea fer unes mandonguilles amb bacallà i la salsa que li has posat li va perfecte.

    Petons

    ResponElimina
  2. M'agraden les mandonguilles de bacallà, però hauré de fer un altre salsa: el meu marit no vol piquillos!
    Ptnts,
    Nani

    ResponElimina