divendres, 13 de gener del 2012

Galetes de parmesà.

L'any passat van ser melmelades, aquest any galetes, l'any vinent... ja veurem.

No tenia gens clar que faria con a detall de Reis per aquest any, però quan vaig veure aquestes galetes al bloc "Gastroadikta" no em vaig poder resistir. Les vaig fer unes setmanes abans de reis i no van durar ni una tarda, no estan bones, estan "tremendas", això si, no son dolces, però a mi que m'agrada el saladet...

Aixi dons el dia abans de Reis el meu "pinxe" Rubèn i jo ens vam passar tooooota la tarda fent galetes, vam fer aquestes de parmesà i les fantàstiques galetes d'avena, al final semblàvem una pastisseria industrial.




Ingredients:
80 gr. de formatge parmesà en pols, 125 gr. de mantega a temperatura ambient, 200 gr. de farina, una mica de sal, mig sobre de llevat, una clara d'ou batuda (per pintar-les) i llavors de rosella (per decorar).

Preparació:
Posem en el got de la thermomix la farina, el parmesà, la mantega, la sal i el llevat, programarem 15 segons a velocitat 6.

Traurem la massa i l'acabarem de lligar. L'estirarem amb un corró, entre dos papers de forn, i la deixarem amb un gruix de 5 mm. la deixarem a la nevera durant 1 hora aproximadament.

Mentrestant pre-escalfarem el forn a 180ºC.

Quan hagi passat l'hora, les traurem, retirarem el paper de sobre i les tallarem amb un talla-pastes, les posarem damunt d'una safata de forn, pintarem la superfície amb la clara d'ou i decorarem amb les llavors de rosella.

Introduir-les al forn i coure-les uns 15 minuts, fins que tinguin un color daurat.

Bon profit.

3 comentaris:

  1. M'alegro que t'agradessin! La veritat es que si que volen i estan boníssimes! Jo n'haig de tornar a fer que ja no me'n queden i serà ja la cinquena vegada que en faig :P

    Petons bonica! :)

    ResponElimina
  2. Jo també les vull fer, tenen una pinta! Des de que les vaig veure a l'Anna i a la Sílvia les tinc pendents :)
    Un detallet genial!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  3. Com que m'agraden tant els formatges, aquesta la recordaré.
    Nani

    ResponElimina