dijous, 19 de gener de 2012

Brioix.


El brioix es una massa que m'ha costat molt decidir-me ha fer, no se per que però hem feia por, total, que com diu el meu jefe petit "qui mai fa res, mai s'equivoca", així dons que havia de perdre... no gaire.


No va sortir del tot malament, oi?

Aquesta recepta surt del llibre de masses de Thermomix.






Ingredients:
150 gr de llet, 1 pessig de sal, 50 gr de sucre, 50 gr de mantega a temperatura ambient, 3 rovells d'ou, 20 gr de llevat fresc, 400 gr de harina i dos cullerades de sucre avainillat.


Preparació:
Introduirem en el got de la thermomix, la llet, la sal, el sucre i la mantega, programarem 1 minut a 40º, velocitat 2.
Afegirem els rovells, el llevat i barrejarem uns segons en velocitat 2. Afegirem la farina i programarem 15 seg. a velocitat 6 i després amassarem 2 minuts a velocitat espiga.


Traurem la massa del got amb les mans mullades d'oli, espolsarem farina sobre el marbre i sobre la massa, poca, només per que no quedi tan enganxifosa. La dividirem en sis parts mes o menys iguals, farem boles i repartirem en un motllo que haurem untat de mantega, posarem una bola al centre i les altres cinc repartides pels voltants.


Pintarem amb ou batut i deixarem llevar en un lloc càlid fins que dobli el seu volum, un cop hagi llevat espolvorejarem amb sucre i fornejarem a 200º amb el forn pre-escalfat fins que estigui daurada (uns 20 minuts). Podem punxar amb un pal de broqueta per comprovar que sigui cuit.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. Dons t'ha quedat fantàstic, i mira que costa fer brioix a casa... dius que és el primer que fas?
    petonets

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si.
      Es la sort del principiant.
      Petonets.

      Elimina