diumenge, 15 de gener de 2012

Arròs de bacallà i carxofes.

Amb aquesta recepta accepto la proposta que per aquest mes de Gener ens proposan des de "els fogons de la Bordeta" i "xocolata desfeta".

La veritat es que no tenia gens clar que faria, les carxofes m'encanten, pero no les cuino de gaires maneres diferents. Aquest plat el vaig tastar al dinar d'empresa d'aquest nadal i em va encantar. Clar que el que menys m'agrada d'aquest plat es l'arròs...





Ingredients:
400 gr d'arròs, 200 gr de bacallà dessalat, 2 tomàquets madurs mitjans, 1 ceba, all, julivert, una mica de sucre, aigua i 6 carxofes.


Preparació:
Prepararem un sofregit de ceba, l'all i julivert tot ben tallat petitet o passat per la batedora. El confitarem a foc suau.
Seguidament el tomàquet que haurem ratllat (afegirem una mica de sucre per treure-li l'acidesa) l'afegirem a la cassola.

Un cop el sofregit amb el tomàquet sigui llest, afegirem les carxofes, que haurem tallat i mantindrem amb una mica d'aigua i llimona per que no es posin negres, les anirem coent una mica.


Esmicolarem el bacallà (que tindrem en remull) l'afegirem al sofregit i li donarem unes voltes.
A continuació posarem l'arròs i el sofregirem. Afegirem l'aigua (dos mesures i mitja per una d'arròs) i salarem.


Deixarem bullir uns minuts a foc fort i després a foc més baix fins que l'arros sigui llest.

Bon profit.



7 comentaris:

  1. M'encanta posar carxofa a l'arròs... boníssim!! I aquest arrosset fa una cara fantàstica, quina pinta!!
    Moltes gràcies per participar!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Veig que som varia els que hem combina carxofes i bacallà, es que queden molt bé! Aquest arròs té una pinta fantástica!

    ResponElimina
  3. En Jordi també va fer un dia una paella amb bacallà i carxofes, que bona!!
    petonets

    ResponElimina
  4. que bo Eva!!!! no hagués fet mai una paella així, i t'asseguro que m'encanta!!! petonets

    ResponElimina
  5. A mi en canvi m'agrada més l'arròs que les carxofes, però ara mateix menjaria aquest plat sense cap problema!! I les fotografies m'encanten, quines ganes de tastar-lo!!
    Una abraçada.

    ResponElimina
  6. Bacallà i carxofes= un arròs deliciós!
    Una fotografia excel·lent Eva.
    Nani

    ResponElimina
  7. Jo també he fet un arròs, pero aquest tinc que ferlo, t'ha quedat estupendo.
    Un petonet

    ResponElimina