dijous, 29 de desembre de 2011

Panettone de xocolata.

Estem acabant de rematar el nadal i jo encara tinc coses pendents per fer, tot i que he tingut festa aquesta setmana, no estic molt fina i no he tingut ganes de res (no sé si tinc un constipat o el constipat em té al mi).

Bé, acabarem amb ella com puguem.




Ingredients:
Pel ferment:
40 gr. de llevat fresc, 1 cullerada sopera de sucre, 2 cullerades soperes de farina, 4 cullerades soperes d'aigua tèbia.
Pel panettone:
600 gr. farina de força, 100 gr. de gotes de xocolata, 100 ml. de llet, 100 ml. d'aigua, 160 gr. de sucre, 150 gr. de mantega en pomada, 3 ous (4 si són molt petits), 1 culleradeta de sal, 1 cullerada sopera d'aroma de vainilla, la ratlladura d'una llimona i 2 trossets de mantega.

Preparació:
Primer prepararem el ferment, dissoldrem el llevat en l'aigua tèbia (ha de quedar totalment dissolta, sense grumolls), afegim el sucre i la farina i ho barregem tot bé amb un batedor. Deixarem fermentar aquesta barreja durant uns 20 minuts.

Per preparar la massa, al got de la thermomix pulveritzarem la pell de la llimona, afegirem la llet, l'aigua i el sucre, i programarem 1 minut a 40º, velocitat 2.
Afegirem la farina i barrejarem uns segons en velocitat 6. Afegirem el ferment i programarem 2 minuts a velocitat espiga. Pararem la thermomix i afegirem la mantega, els ous batuts amb la sal i l'aroma de vainilla. Ho pastarem de nou durant 3 minuts en velocitat espiga, afegirem la xocolata i pastarem uns segons més, acabarem de barrejar amb la espàtula.
La massa, és una massa molt enganxifosa, la posarem als motlles escollits (o fabricats, com jo) i la deixarem fermentar uns 30-40 minuts en el forn a 50º o en un lloc temperat i sense corrents d'aire. Durant aquest temps la massa doblarà el seu volum, ull al moment d'omplir el motlle.
Prees-calfarem el forn a 200º, farem una creu en la superfície del panettone i posarem un trosset de mantega al centre de cada panettone, baixarem el forn a 180º i fornejarem uns 40 minuts.

Al mi em van sortir dos com el de la foto, però el segon el vaig omplir una mica de mes i se'm  va destartalàr una mica.

Bon profit.

dissabte, 24 de desembre de 2011

Avui es nadal.



Avui és nadal un altre cop,
Però aquest cop sembla diferent,
Vaig omplint la casa
D'arbres i llumetes.

I et vaig esperant,
Perquè avui és nadal,
Si cada ovella té el seu corral,
El teu és el meu.

Que a part de gastar diners,
De menjar turrons,
De fer-nos regals
I cantar cançons.
També és amor i amistat,
Pau i dolor,
I estàs tu, estic jo
I estem junts cantant.

Bon nadal a tothom
(cantem per la pau)
Bon nadal a tothom
(cantem per amor)
Bon nadal,
Que avui és un dia per ser feliç,
Desitjar-vos a tots:
Molt bon nadal.

Avui és nadal i estic content
De poder compartir-ho amb tu,
Que són molts anys,
Moltes raons,
I ho passem tots junts.

Avui és nadal i potser no hi som tots,
Però alçarem les copes,
Brindarem al seu nom.

Mantindrem vius els seus recors
I per un moment
El tindrem allà
En boca de tots.
I estarem bevent,
Menjant turrons,
Fent-nos regals
I cantant tots junts.

Bon nadal a tothom
(cantem per la pau)
Bon nadal a tothom
(cantem per amor)
Bon nadal,
Que avui és un dia per ser feliç,
Desitjar-vos a tots:
Molt bon nadal.

(bon nadal)
Molt bon nadal
(bon nadal)
Molt bon nadal...




divendres, 23 de desembre de 2011

Pollastre amb poma

Es diumenge, i sembla que menjar una amanida i una mica de carn a la planxa no fa... llavors no queda un altre remei que disfressar-ho una mica, es un plat senzill (no deixa se ser un papillot), ràpid (es diumenge i jo estic mooooolt mandrosa), i sa (amb un toc de mòdena). Que més podem demanar...

Ara bé nadal...


.


Ingredients:
4 pits de pollastre, 2 pomes golden, 2 cebes, unes prunes sense ós, 3 cullerades de sucre, 1 got de vinagre balsàmic de mòdena, pebre, oli d'oliva i sal.

Preparació:
Pelarem les cebes, les tallarem en juliana i les passarem per la paella amb una mica d'oli. Pelarem les pomes, les tallarem en làmines ben fines.


En una paella posarem el vinagre, afegirem el sucre i deixarem que redueixi fins que quedi un xarop espès.

Netejarem i filetejarem finament els pits de pollastre, els salpebrarem i les enrotllarem amb dues prunes passes desossades dins de cada filet.

Col·locarem sobre una placa de forn paper d'alumini i prepararem un llit de ceba amb les làmines de poma, damunt posarem els rotllets de pit de pollastre i els taparem amb paper d'alumini de nou, tancant bé les vores. Ho ficarem en el forn a 210º C. durant 15 minuts, fins que s'infli el paquet.

Servirem els rotllets acompanyats de la ceba i la poma i salsejarem amb el xarop.

Bon profit.

dimarts, 20 de desembre de 2011

Truita d'espaguetis.

Fa dies vam tenir un sopar truiter (que no twitter), vam preparar unes truites, una mica de pa amb tomàquet, una mica de formatget i vam sopar de meravella.

Tant jo com el meu soci, preferim la truita que vaig penjar l'altre dia, la de bacallà, però els meus fills sens dubte prefereixen aquesta que us presento avui, només heu de ser una mica previsors i quan prepareu uns espaguetis fer una miqueta de més.




Ingredients:
Un plat d'espaguetis que m'han quedat del dinar, 3 ous, una mica de sal i una miqueta d'oli d'oliva.


Preparació:
Batrem els ous, amb una mica de sal. Afegirem els espaguetis, remenarem bé i l'afegirem a la paella amb una culleradeta de d'oli. Primer ho posarem a foc fort i després a foc suau fins que qualli, li donarem la volta amb l'ajuda d'un plat per que qualli per l'altre costat.

Jo la preparo quan faig els espaguetis amb tonyina i als meus nens els hi agrada molt.

Bon profit.

divendres, 16 de desembre de 2011

Truita de bacallà.

Nyam, nyam, nyam, no puc dir res més...




Ingredients:
4 ous, 1 pebrot verd,1 ceba tendre, 400 gr de bacallà dessalat, oli d'oliva.

Preparació:
Primer de tot dessalarem el bacallà posant-lo en un bol amb aigua freda durant 48 hores, durant aquest temps canviarem l'aigua unes 4 o 5 vegades.

Trossejarem la ceba i el pebrot ben petit. Posarem l'oli a la paella, i sofregirem la ceba i el pebrot. Mentres tant tallarem el bacallà a daus, l'afegirem al sofregit i li donarem dos voltes, no s'ha de fer del tot, si no quedarà una truita molt seca.

Batrem els ous en un bol. Afegirem el bacallà, la ceba i el pebrot sofregits amb l'oli ben escorregut. Normalment no fa falta posar sal, però corregirem de ser necessari.
Deixarem una mica d'oli a la paella i abocarem tot el preparat. Primer a foc fort, i després a foc suau fins que qualli. Li donarem la volta amb l'ajuda d'un plat, perquè qualli per l'altre costat.

Bon profit.

dimecres, 14 de desembre de 2011

Torró de gema cremada.

Aquest mes des de els blogs "Els fogons de la bordeta" i "Xocolata desfeta" ens conviden a fer torrons (Ara bé Nadal...), com no podia ser d'una altra manera al mes de Desembre.
Feia molt de temps que no feia torrons, és que a la meva casa no som molt de menjar torrons i es feien  interminaaaaables, un que m'agradava molt era de coco, estic donant-li voltes per fer aquest Nadal una versió d'aquella recepta. Però no és aquest el que avui us porto, tenia moltes ganes de provar ha fer aquest, tènia la recepta des de feia molt temps, però no l'habia arribat ha fer mai.




Ingredients:
300 g.ametlles crues mòltes, 375 g.sucre, 4 rovells d'ou, 125 ml.aigua, 25 g. més de sucre per cremar-ho.

Preparació:
Començarem preparant un almívar amb l'aigua i el sucre a foc lent. Remourem fins que espesseixi en punt fil (quan en posar una mica d'almívar entre dos dits es forma un fil).
Posarem els rovells en una cassola SENSE escalfor, i anirem afegint a poc a poc l'almívar, barrejarem amb una cullera de fusta.

Afegirem a poc a poc l'ametlla mòlta fins que sigui tot ben unit. Acabarem posant en el foc uns minuts, fins que comença a fer olor.
Ho posarem en un motlle folrat amb paper vegetal. Damunt li col·locarem un altre paper i li posarem un pes damunt. Deixarem refredar i després desmotllarem.
Quan sigui ben freda col·locarem la barra de torró en una safata, espolvorejarem amb bastant sucre i ho cremarem amb un soplet de cuina, li donarem la volta i repetirem l'operació.

Bon profit.

dilluns, 12 de desembre de 2011

Hummus.

Avui presentem un plat típic de la cuina àrab, senzill i molt, molt fàcil de preparar, ideal per acompanyar sopar ràpid, una tarda de televisió a casa (ara que sembla que ve el fred de veritat) o un diumenge de futbol.




Ingredients:
200 gr. de cigrons cuits, una cullerada gran de tahina (pasta de sèsam), 1 rajolí d'oli d'oliva verge, el suc d'una llimona, sal, pimentó dolç o picant, al gust.

Preparació:
Tan fàcil com passar tots els ingredients per la batedora fins a aconseguir un puré fi, espolvorejarem una mica de pimentó i oli per damunt i menjarem acompanyat de pa de pita o picatostes.

Bon profit.

dimecres, 7 de desembre de 2011

Gelat de Formatge

Si, ja sé, estem a l'hivern, fa fred i no venen gaire de gust els gelats, o si?

La veritat es que a mi de vegades si que em ve de gust menjar-me un, (el que passa es que m'aguanto la immensa majoria de les vegades, quina pena).
Aquesta es una de les proves que estic fen per les postres d'aquestes festes, bé ja us explicaré com acaba...




Ingredients:
200 gr. de formatge batut (jo del mercadona 0%), 200 ml. de nata, 150 gr. de llet sencera, 1 iogurt natural, 150 gr. de sucre glass, 2 cullerades soperes de sucre invertit.

Preparació:
Posem els ingredients en el got de la batedora i batrem fins a tenir una pasta fina. Reservarem en la nevera un mínim 4 hores.

Prepararem la cubeta de la geladora i quan la tinguem en marxa introduirem el preparat. Només haurem d'esperar entre 20 i 30 minuts perquè sigui llest.

Pararem la màquina i guardarem el contingut en el congelador. Aquesta vegada ha quedat com una barra de gelat.

Bon profit.

diumenge, 4 de desembre de 2011

Amanida d'espinacs.

Fa dies que em rondava pel cap després de veure per molts blocs l'ús dels espinacs a les amanides. Després d'aquesta van venir més i més variades, però aquesta em va agradar per els espinacs, els gerds ... en fi per que no l'havia menjat mai.

 



Ingredients:
A la foto es veuen tots els ingredients, però portava espinacs baby, alvocat, formatge de cabra (com m'agrada ...), gerds i com que no li vaig posar tomàquet la vaig amanir amb una vinagreta de melmelada de tomàquet.

Preparació:
No cap sentit explicar com es fa una amanida.


Per fer la vinagreta posarem l'oli, el vinagre de mòdena i la melmelada de tomàquet. Emulsionarem tot fins que tingui una textura semi-líquida i repartirem sobre l'amanida.

Bon profit.