dijous, 29 de setembre de 2011

Salsa barbacoa.

El dissabte hi havia partit de futbol i una hora abans se'ns va ocórrer trucar a uns amics per veure'l junts, vaig preparar una pizza barbacoa per sopar, un altre dia la penjaré, avui porto només la salsa barbacoa.
La podeu fer servir tant per a pizzes, com per carns a la brasa, etc....




Ingredients:
1 ceba tendre picada fina, 300 gr. de kepchup, 50 gr. de sucre, el suc d'una llimona, 50 gr. de mel, 1/2 cullerada de cayena en pols (jo no tènia, li vaig posar 2 cayenas senceres que desprès vaig enretirar), 1/2 cullerada de pimentó dolç, 1/2 cullerada de ceba en pols, 1/2 cullerada d'all en pols, 1 cullerada de sal, 1 cullerada de farigola, 1 cullerada d'alfàbrega, 1 cullerada d'orenga.

La mida de la cullera es de postres.

Preparació:
Posem en el got de la thermomix la ceba tendra. Afegim el ketchup, el sucre, el suc de llimona i programem 10 seg. velocitat 4. Afegim la mel i ho tornem a barrejar uns 20 seg. a la mateixa velocitat.
Afegirem al got la resta dels ingredients, cayena, pimentó, ceba i all en pols, sal, farigola, alfàbrega i orenga. Ho barregem bé.

Programem 2 min. a temperatura 40ºC i velocitat 2.
Podem deixar reposar la salsa en la nevera d'un dia per a un altre, encara que jo aquesta vegada no vaig poder deixar-la reposar, i bé, no va quedar malament.

Bon profit.

dissabte, 24 de setembre de 2011

Broquetes de pollastre.

En teoria, ahir es va acabar l'estiu, en teoria, avui plou, però fins ahir hem tingut temps de gaudir del jardí i de les seves sobretaules extenses, aprofitant els caps de setmana,  ara si, amb bona temperatura.

Avui us presento una recepta fàcil, fàcil, saborosa, saborosa i refrescant, refrescant.

Crec que estic una mica repetitiva. Oi?




Ingredients:
Per fer les broquetes:
1 quilo de pit de pollastre sense os més o menys tallats iguals, tomàquets cherry.
Per l'adob:
Pimentó vermell dolç o picant, farigola o romaní o orenga, pebre negre, oli d'oliva, sal, llimona i una mica d'aigua.

Preparació:
Posem en un bol gran el pollastre, salpebrem. Posarem per sobre 2 cullerades de pimentó, les herbes, posarem un bon raig d'oli d'oliva, el suc de mitja llimona i una miqueta d'aigua. Barrejarem bé perquè s'unti tot (aquí ens em de pringar un mica).

Deixarem macerar durant 2 hores com a mínim.

Desprès d'aquesta estona les punxarem als pals de broquetes, un tros de pollastre, un tomàquet, un tros de pollastre, un tomàquet...

Desprès tans sols queda posar-les a la planxa i gaudir-les.

Bon profit.

divendres, 23 de setembre de 2011

Farcellets de pasta philo.

Aquesta es la meva primera experiència amb pasta filo, havia fet servir alguna vegada les d'arròs, per fer "rollitos de primavera", però aquesta no.

Té una textura que m'encanta això de fer "crash" quan mossegues. Nomes em feia enrere això d'haver de fregir-las, però com l'última vegada que vaig fer els rollitos les he fornejat...




Ingredients:
12 fulles de pasta filo, carn picada (aquesta vegada de pollastre), pebrots verds i vermells, ceba tendra, una mica de col, sal, oli d'oliva i sèsam.

Preparació:
En una paella sofregirem la carn amb un rajolí d'oli i una mica de sal, mentrestant picarem ben petits els pebrots i la ceba, la col la farem en juliana.
Afegirem tota la verdura a la paella amb la carn, a mi la verdura m'agrada una mica sencera. Quan la vegem al punt, reservarem.

En el marbre de la cuina i amb molta cura (es trenquen amb molta facilitat) estendrem una fulla de pasta filo, pinzellarem lleugerament amb l'oli (també podem fer servir mantega fosa) i posarem un altre fulla damunt, repetirem L'operació fins a tenir 3 o 4 capes de pasta filo (jo vaig fer3). Tallarem les fulles per la meitat llarga (el talla pizzes va de fabula) i posarem una cullerada del farciment en un extrem.
Ho plegarem fent triangles tot el llarg de la fulla. Pinzellarem amb una mica, però una mica, d'oli i posarem en una safata de forn.

Espolvorejarem el sèsam per sobre i fornejarem a 200º, fins que quedin amb un color de dir "comeme".

Bon profit.

dimecres, 21 de setembre de 2011

Bescuit de carabassa.

Quan fa uns dies va caure a les meves mans una carabassa, amb la calor que feia, em vaig preguntar, que puc fer amb ella?. De ser hivern hagués fet un puré sense dubtar-ho, però ara, puré??? No, sis-plau.

Com sempre el meu amic google em va donar, no una solució, no, sinó moltes, al final vaig escollir una recepta que vaig trobar al blog "Pa amb tomàquet".

Quan estava fent el bescuit, va entrar a cuina el meu "duende" petit i va començar a rondinar, que com se m'ocorria..., que quina manera de fer malbé un bescuit..., en fi, que enfadada com una mona, li vaig dir que no el provaria...

Es va menjar la seva part... i la meva.




Ingredients:
500 gr. de carabassa, 350 gr. de sucre, 4 ous grans, 180 gr. d'oli de gira-sol, 400 gr. de farina, 3 sobres de gasificant blancs, 3 sobres de gasificant blaus, 1 cullerada petita de llevat royal, sucre i canyella per espolvorejar.

Preparació:
Rostirem la carabassa en el microones, tallada a taquets en un bol i tapada amb un film. Han estat suficients 15 o 20 minuts.

Posarem en el got de la thermomix la carabassa amb el sucre, programarem un minut a velocitat 5.
Agregarem els ous i batrem 1 minut en velocitat 5. Incorporarem l'oli i programarem 10 segons més a igual velocitat.
Tirarem la farina, que haurem tamisat i barrejat amb els sobres de gasificant i el llevat, i batrem durant 10 seg. a velocitat 5.
Greixarem un motlle i posarem la barreja. Repartirem per damunt una barreja de sucre i canyella.

Ficarem al forn pre-escalfat  a 180º durant 25 minuts.

Bon profit.

dilluns, 19 de setembre de 2011

Albergínies farcides a la meva manera.

Avui porto un plat, que per la meva alegria, la vegada anterior que el vaig fer, ens va agradar a 2 de la família (no haig de dir a qui, oi?) i aquesta última vegada ja érem 4.

Tot un triomf, no?

 


Ingredients:
2 albergínies més o menys de la mateixa grandària, 250 gr. de carn picada, tomàquet triturat (jo el vaig posar de llauna), 1 ceba tendre, 1 pebrot verd, oli d'oliva, sal i pebre negre, formatge ratllat per gratinar, beixamel.

Preparació:
Primer de tot, rentarem i tallarem les albergínies en dues meitats llargues i amb un ganivet farem talls a la carn, amb cura de no trencar la pell, que ens farà de contenidor. Posarem les meitats a la safata del forn, amb una mica de sal i un rajolí d'oli. Les ficarem al forn i les deixarem que es facin una mitja horeta a 180º. També les podem fer en el microones.

Picarem la ceba i el pebrot molt fins. En una paella amb una mica d'oli i sofregirem la ceba quan sigui transparent afegirem el pebrot.
Quan el pebrot sigui llest afegirem la carn picada a la paella, salpebrem i remourem per esmicolar bé la carn.
Quan les albergínies siguin llestes, les treurem del forn. Vigilant no cremar-nos i no trencar-les, buidarem gran part de la carn amb l'ajuda d'una cullera. Picarem petita tota la carn de l'albergínia i l'afegirem a la paella.
A continuació afegirem unes cullerades de tomàquet i deixem fins que els tomàquets siguin fets. Reservarem.

Prepararem la beixamel com tinguem costum.

Omplirem les albergínies amb la barreja, repartirem la beixamel per damunt i el formatge ratllat just abans de gratinar.
Ficarem en el forn a 180º i les deixarem fins que siguin daurades.

Bon profit.

divendres, 16 de setembre de 2011

Empanada expres +.

Fa molt, molt temps, quan vaig poder començar a gaudir de les tardes i vaig descobrir a poc a poc el món dels blogs de cuina (ja veieu on soc ara...), llegint un fòrum vaig descobrir una recepta que es deia empanada exprés. És una mica diferent de la qual avui porto, però va ser una de les primeres receptes que vaig treure d'un fòrum.

Un altre dia la farem...

Com veieu, l'ou se'm va escapar una mica del lloc, però bé... per aquí van donar bona compte d'elles.




Ingredients:
2 paquets de massa brisa (no em veig capaç de fer-la, encara...), "pisto" o el que es el mateix, samfaina  que tenia d'una recepta anterior (aquí no tirem res!), ous i oli o mantega fosa, per pintar la massa.

Preparació:
Estendrem la massa sobre una safata de forn, que tindrem greixada, o amb un silpat o amb el mateix paper de forn que ve amb la massa. La partirem en tants trossos com empanades vulguem fer.
Repartirem el "pisto" al centre i taparem amb l'altra massa que haurem tallat prèviament. Pessigarem totes les vores perquè no se'ns surti el farciment mentre esta al forn i pintarem tota la superfície amb l'oli o la mantega.
Ara ve el "quiz" de la qüestió, amb un ganivet que talli molt, o amb un cúter ben afilat obrirem la finestreta a la part superior de l'empanada. Costa! però, "tot és possible" (com diuen a Rac1).
Ficarem la safata al forn a 180º-200º fins que la massa sigui mig feta. La traure'm, empenyarem una mica el "pisto" per fer-li lloc al ou, que trencarem amb una mica de punteria dins la finestreta. Tornarem a ficar la empanada al forn, fins que sigui  l'ou quallat i la massa torradeta.

Bon profit.

dimecres, 7 de setembre de 2011

Salsa rosa.

Això és un clàssic però no de l'estiu encara que és en aquesta estació quan jo més la utilitzo. Funciona de meravella amb qualsevol amanida estiuenca, encara que també pot acompanyar perfectament uns llagostins al nadal, no?

No poso quantitats, no les he fet servir mai per fer-la i no sabria dir-vos, la vaig tastant i "andando". A més ara no la faig jo, s'encarrega el meu fill petit Rubèn.





Ingredients:
Mahonesa, ketchup, mostassa, un rajolí de brandy (jo no li poso) i opcional-ment un rajolí de llet.

Preparació:
Posarem tots els ingredients menys la llet en un bol i amb unes varetes barrejarem enèrgicament fins a integrar-ho tot.

Depèn perquè la fem, (com les amanides estiuenques que porten una mica de tot), la necessitarem mes clareta, llavors jo li poso una mica de llet i vaig barrejant fins a obtenir la textura desitjada.

Bon profit.

divendres, 2 de setembre de 2011

Sopa de tomàquet i alfàbrega.

Fa una xafogor al Maresme que espanta, i entre bany i bany a la piscina, i anar i venir a la feina (les vacances son ja un record...), només ve de gust prendre coses lleugeres, fresques i sobretot que siguin fàcils, mooooolt fàcils de fer.

Estic sense paraules...




Ingredients:
1 Kg. de tomàquets,1/4 de litre d'aigua, alfàbrega acabada de tallar, oli d'oliva verge, vinagre de xerès, sal i pebre.

Preparació:
Rentarem els tomàquets, els trossejarem treien la part dura i els posarem en el got de la thermomix, juntament amb l'oli, un polsim de sal i de pebre i unes fulles d'alfàbrega. Programarem 5 minuts en velocitat progressiva 5-7-9.
Quan la tinguem llesta, afegirem l'aigua, fins que tingui l'espessor desitjat. Només ens faltara afegir el vinagre al gust.

De ser necessari, colarem o passarem per un passapurés ben fi, encara que a mi no em va fer falta.
Bon profit.