dissabte, 12 de novembre del 2011

Coca de pa.

Aquest mes des de els blogs "Els fogons de labordeta" i "xocolata desfeta", en la seva proposta mensual pel dia 15 de Novembre ens conviden a fer pa...
El pa es un vici per a mi, m'agrada de totes maneres, i amb qualsevol acompanyament, fins i tot m'agrada sol (encara que sigui de tontos). Tot i així habitualment a casa meva no mengem cada dia, mira si es, que quan convido a dinar a la meva mare, normalment porta ella el pa (ja ens coneix de fa temps).

He estat pensant molt, i com, per la meva desgracia, no es que jo vagi gaire sobrada de fer pa, m'he decidit per una sortida clàssica i dolça, i es que la coca de pa o de forner com la coneixem per aquí, es una delicia.

Dissabte vam esmorzar bé, mooooolt bé.




Ingredients:
Per a la massa: 100 grs. de llet, 100 grs. d'aigua, 50 grs. d'oli, 400 grs. farina, 20 grs. llevat fresc, 20 grs. de sucre, sal.
Per a la cobertura: Oli, sucre, anís dolç (opcional).

Preparació:
Barrejarem els líquids amb el llevat. Afegirem el sucre, la farina i la sal. Pastarem i deixarem tapat en un lloc calid fins que dobli el seu volum.
Posarem un paper de forn en una safata, estendrem la massa amb les mans, no ha de quedar llisa, amb els dits li farem clots a tota la massa i afegirem sucre generosament i una mica d'oli.

Tornarem a deixar reposar la masa mentre escalfem el forn a 180º.

Fornejarem durant 20 minuts. 5 minuts abans de treure-la del forn l'hi podem afegir l'anís i la deixarem que fins que acabi de coure's.

Bon profit.

Ara us presento el pa que vam tastar el dissabte per dinar, 2 quilets de pa de res, esponjós per dintre i cruixent per fora, simplement fantàstic.

Llastima que no l'he fet jo. Les meves felicitacions al forner de Sant Climent Sescebes encarregat de coure aquesta meravella.

Nena, , quan vinguis a dinar a casa, el pa el portes tu, ok?


14 comentaris:

  1. Eva, com vols que no ens agradi? LA cosa de pa és una autèntica delícia i a tu t'ha quedat fantàstica!!
    Moltes gràcies per participar maca
    Petons!
    Sandra

    ResponElimina
  2. Quina pinta té aquesta coca!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ResponElimina
  3. M'encanta aquesta coca, t'ha quedat magnífica, moltes felicitats.
    Petonets

    ResponElimina
  4. Òstres, una coca-pa aromatitzada amb anís i tot, doblement bona!!!!
    ;-)
    Petons

    ResponElimina
  5. Aquesta coca és la meva preferida, així que em guardo la recepta ja!! t'ha quedat fantàstica. Jo he fet el contrari... pa de coca ;) El pa també té molt bona pinta, recodo un restaurant de prop del Port del Compte on feien torrades de pa de 2kg, era petita i les veia enormes!!! :)

    ResponElimina
  6. Gràcies a la Recepta del 15 he conegut el teu bloc i he fet una ullada, tens unes receptes fantàstiques i aquesta coca està de vici, m'ha recordat la del poble on vaig a estiuejar.

    ResponElimina
  7. Upsss, quanta gent nova, ara tinc una bona feinada repassant els vostres blogs.

    Ens posarem a la feina...

    Petonets.

    ResponElimina
  8. A nosaltres ens encanta la coca de pa! Us ha quedat fantàstica!

    ResponElimina
  9. A aquesta coca a casa li diem coca de forner. I és tan bona amb el gustet d'anís!!!!!
    Petons

    ResponElimina
  10. No he fet mai coca, però aquesta recepta m'anima a fer-ne.
    Fa molt de temps que no menjo una coca amb gust d'anís.
    Nani

    ResponElimina
  11. Jo m'apunto ja aquesta recepta! :-) ja t'explicaré com queda. Per no fer pa com dius fa una pinta tremenda! Sandra

    ResponElimina
  12. Es la primera vegada que passo pel teu blog, i amb el teu permis em quedo. I aquesta coca, te una pinta ummmm, no trigare a fer-la. Salutacions.

    ResponElimina
  13. Eiiiiiii Eva!
    No coneixia el teu blog...t'he trobat a través de "mytaste"! Quines coses! Aquesta coca del 2011 l'he de provar de fer! Ja t'explicaré què tal! A partir d'ara et segueixo i així no et perdo! ;)

    ResponElimina
  14. Hola! He fet aquesta coca perquè tenia molt bona pinta i no m'ha quedat del tot bé...no sé si podries donar més indicacions perquè suposo que deu ser això el que ha fallat. Quanta estona s'ha de pastar? Quanta estona s'ha de deixar reposar? També aniria bé algunes imatges per veure com esta la massa en les diferents fases...

    ResponElimina