divendres, 14 d’octubre del 2011

Bombons farcits de moniato.

Aquest mes, des de "els fogons de labordeta" i dintre de la "recepta del 15" ens conviden a fer una recepta amb moniatos, tot i que a casa meva mai s'han fet servir gaire, cada any que passa intento fer-los servir una miqueta mes.

La meva proposta ve donada, d'una part, de les ganes de participar en aquesta proposta i d'una altre part, de la necessitat de començar a fer practiques fent bombons, ja que m'he encaparrat i quan m'encaparro...

La idea va sortir d'algun bloc, encara que no recordo quin i la tècnica surt de llegir molts blocs i d'alguna visita a la biblioteca, on vaig trobar un llibre una mica atrotinat, però fantàstic sobre com treballar la xocolata.

No han sortit gaires, però esclar, ha estat una prova!!!





Ingredients:
Mitja tableta de xocolata al 70 %, 100 gr. de nous de macadàmia, 2 moniatos mitjans bullits, mantega, canyella i 150 gr. de sucre morè.

Les quantitats son una mica aproximades.

Preparació:
Desfarem la xocolata al microones amb una cullerada de postres de mantega, amb molta cura que no es cremi. Quan sigui liquida pinzellarem un motlle per a bombons, ho taparem amb film i el portarem a la nevera perquè es refredi. Aquesta operació la farem 2 o 3 vegades, la xocolata que ens quedi la reservarem.

Per fer el farciment, al got de la batedora posarem els moniatos i el sucre (si els moniatos son calents, el sucre es fondrà millor), afegirem la canyella i un grapat de nous de macadàmia, triturarem una mica mes. Jo he deixat les nous un pel senceres, per poder trobar-les, però si no us agraden podeu polvoritzar-les o canviar-les per ametlles. Esperar que el moniato es refredi completament.

Traurem el motlle de la nevera i amb ajuda d'una màniga omplirem els bombons, deixant lloc per tancar-los amb xocolata (uns 2 mm.).

Tornarem a escalfar en el microones la xocolata i amb ajuda d'una cullera ho tirarem per sobre del moniato.

Taparem una altra vegada amb film i deixarem en la nevera com a mínim 2 hores.
El moment de desemmotllar em feia una mica de por, però ha estat molt mes fàcil del que temia, amb un parell de cops secs, solucionat. Una altra cosa ha estat tallar el punyeter bombó.
Bon profit.


 

7 comentaris:

  1. Ostres Eva!! Bombons de moniato?! Aquesta sí que no me l'esperava, són super originals! Segur que boníssims, amb la nou de macadèmia els trobo genials!
    Petonets
    Sandra

    ResponElimina
  2. Doncs ara que ja has fet la prova, en pots fer a dotzenes, perquè tenen una pinta fantàstica. Boníssims. Me n'envies una caixeta? :P
    Petonet i gràcies per participar!

    ResponElimina
  3. Nyam, m'encanta la xocolata amb qualsevol cosa!
    Molt bona idea fer servir moniatos (n'estic descobrint noves aplicacions desconegudes, jajaja)

    Petons!

    ResponElimina
  4. segur que aquests bombons trionfen en qualsevol sobretaula! la propera vegada fes-ne més, que així en podem tastar algun! jijiji. petonets

    ResponElimina
  5. Qué bombones más deliciosos.
    Son una pasada. Muy originales.
    Me gustan.
    Besos

    ResponElimina
  6. Jo també m'he proposat cuinar més coses amb moniato!
    Una recepta molt original.
    Petons.

    ResponElimina