divendres, 16 de setembre del 2011

Empanada expres +.

Fa molt, molt temps, quan vaig poder començar a gaudir de les tardes i vaig descobrir a poc a poc el món dels blogs de cuina (ja veieu on soc ara...), llegint un fòrum vaig descobrir una recepta que es deia empanada exprés. És una mica diferent de la qual avui porto, però va ser una de les primeres receptes que vaig treure d'un fòrum.

Un altre dia la farem...

Com veieu, l'ou se'm va escapar una mica del lloc, però bé... per aquí van donar bona compte d'elles.




Ingredients:
2 paquets de massa brisa (no em veig capaç de fer-la, encara...), "pisto" o el que es el mateix, samfaina  que tenia d'una recepta anterior (aquí no tirem res!), ous i oli o mantega fosa, per pintar la massa.

Preparació:
Estendrem la massa sobre una safata de forn, que tindrem greixada, o amb un silpat o amb el mateix paper de forn que ve amb la massa. La partirem en tants trossos com empanades vulguem fer.
Repartirem el "pisto" al centre i taparem amb l'altra massa que haurem tallat prèviament. Pessigarem totes les vores perquè no se'ns surti el farciment mentre esta al forn i pintarem tota la superfície amb l'oli o la mantega.
Ara ve el "quiz" de la qüestió, amb un ganivet que talli molt, o amb un cúter ben afilat obrirem la finestreta a la part superior de l'empanada. Costa! però, "tot és possible" (com diuen a Rac1).
Ficarem la safata al forn a 180º-200º fins que la massa sigui mig feta. La traure'm, empenyarem una mica el "pisto" per fer-li lloc al ou, que trencarem amb una mica de punteria dins la finestreta. Tornarem a ficar la empanada al forn, fins que sigui  l'ou quallat i la massa torradeta.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. M´ha agradat molt això de posar-hi l´ou al mig, demanat lloc al pisto! I amb la brisa no n´he fet mai, questió de probar-ho!
    Petons

    ResponElimina
  2. Jo l'he menjat amb ou, però a dins.
    Doncs a veure si t'animes amb la massa, que és més fàcil del que sembla.

    Un petó ;)

    ResponElimina