dilluns, 19 de setembre del 2011

Albergínies farcides a la meva manera.

Avui porto un plat, que per la meva alegria, la vegada anterior que el vaig fer, ens va agradar a 2 de la família (no haig de dir a qui, oi?) i aquesta última vegada ja érem 4.

Tot un triomf, no?

 


Ingredients:
2 albergínies més o menys de la mateixa grandària, 250 gr. de carn picada, tomàquet triturat (jo el vaig posar de llauna), 1 ceba tendre, 1 pebrot verd, oli d'oliva, sal i pebre negre, formatge ratllat per gratinar, beixamel.

Preparació:
Primer de tot, rentarem i tallarem les albergínies en dues meitats llargues i amb un ganivet farem talls a la carn, amb cura de no trencar la pell, que ens farà de contenidor. Posarem les meitats a la safata del forn, amb una mica de sal i un rajolí d'oli. Les ficarem al forn i les deixarem que es facin una mitja horeta a 180º. També les podem fer en el microones.

Picarem la ceba i el pebrot molt fins. En una paella amb una mica d'oli i sofregirem la ceba quan sigui transparent afegirem el pebrot.
Quan el pebrot sigui llest afegirem la carn picada a la paella, salpebrem i remourem per esmicolar bé la carn.
Quan les albergínies siguin llestes, les treurem del forn. Vigilant no cremar-nos i no trencar-les, buidarem gran part de la carn amb l'ajuda d'una cullera. Picarem petita tota la carn de l'albergínia i l'afegirem a la paella.
A continuació afegirem unes cullerades de tomàquet i deixem fins que els tomàquets siguin fets. Reservarem.

Prepararem la beixamel com tinguem costum.

Omplirem les albergínies amb la barreja, repartirem la beixamel per damunt i el formatge ratllat just abans de gratinar.
Ficarem en el forn a 180º i les deixarem fins que siguin daurades.

Bon profit.

2 comentaris:

  1. com m'agraden les albergínies farcides! son tan fàcils i tan bones!!! petonets

    ResponElimina
  2. Jo les faig gairebé idéntiques.
    BONÍSSIMES!!!

    Un petonet ;)

    ResponElimina