diumenge, 19 de juny del 2011

Broquetes de tonyina amb terrina de tomàquet i vinagreta.

Feia dies que em rondava pel cap, però no tenia clar com havia de montar el plat. L'altre dia mirant el blog "L'exquisit" vaig veure unes broquetes i s'em va encendre la bombeta i sense més demora el divendres a la nit (saltan-me les normes a la torera) em vaig decidir ha ficar-me a la cuina i bé, no va sortir del tot malament...




Ingredients:
4 trossos de tonyina tallada en daus, sal i oli.

Tomàquets secs rehidratats, un grapat de pinyons, julivert picat, un rajolí de vinagre de Xerés i una mica d'oli d'oliva verge.

250 ml de salsa de tomàquet, conyac, 75 ml d'aigua, una mica d'orenga, una mica de pebre, sal, julivert i 2 cullaradetes de agar agar en pols.

Preparació:
Per fer la terrina de tomàquet, posar la salsa de tomàquet en un cassó amb l'aigua, les herves aromàtiques i una mica de conyac, deixarem fins que estigui el tomàquet fet. Afegirem el agar agar i cuinarem durant 2 minuts sense parar de moure. Posarem la barreja en un motlle, la deixarem temperar i la ficarem al frigorífic fins que solidifiqui. En el moment de servir, desmotllarem, tallarem i daurarem els trossos en una paella amb una mica d'oli.

Per fer una vinagreta, posarem en un bol un grapat de pinyons, el tomàquet sec rehidratat picat, una mica de vinagre, una mica d'oli i julivert picat. Barrejarem bé i reservarem.
Muntarem les broquetes amb els daus de tonyina, les salarem i les posarem en la planxa amb una mica d'oli.

Per muntar el plat, posarem la terrina passada per la paella, damunt col·locarem la broqueta i regarem amb la vinagreta.

Ni més ni menys.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada