dilluns, 30 de maig del 2011

Lluç amb samfaina.

Avui tenim pexitu. A casa som un 75% de consumidors de peix sense problemes i un 25% que dona una tabarra que no us podeu imaginar.
A aquest 25% només li agrada el lluç i per no sentir al "Barrufet rondinaire" queixar-se durant tot el dinar estem adaptant tots els plats de peix haguts i per haver als seus gustos, a mi personalment no es el peix que mes m'agrada, però tot i així esta ben bo. 




Ingredients:
1 lluç, farina, oli, sal i una mica de samfaina (1 ceba, 1 carbassó, 1 albergínia, 1 pebrot verd, 1 pebrot vermell, 3 tomàquets madurs o una mica de tomaquet triturat, oli, sal).

Preparació:
Per preparar la samfaina, trossejarem totes la verdures. Les farem en una cassola baixa amb una mica d'oli i sal, primer posarem la ceba, el pebrot vermell i el carbassó, després l'albergínia i finalment el tomàquet. Taparem i deixarem que es cuini a foc lent. Reservarem.

Per fer el lluç, posarem oli a una la paella i quan estigui ben calent hi posem el peix fet a lloms i sense espines enfarinat i amb la pell cap a munt. Ho girarem de seguida (no hem de cuinar-ho).
Quan estigui llest ho passarem a la cassola on tenim la samfaina i ho deixarem fer "chup chup" fins que el peix estigui fet.

Si la samfaina queda molt espessa podem afegir-li una mica de brou de peix que haurem fet amb el cap i l'espina del peix.

Bon profit.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada